1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yer Altı Maden İşletmelerine Verilen Destek Ödemesinde Değişiklik 

Yer Altı Maden İşletmelerine Verilen Destek Ödemesinde Değişiklik 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yer altı maden işletmelerine verilen destek ödemesinde değişiklik gerçekleşti. Değişikliğe ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete ‘de yayımlanarak 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. 

Buna göre, işletme ruhsat sahalarında işletme güvenliği sağlanmış yer altı ocağında maden işletme çalışmaları devam ederken, aynı iş yeri numarasıyla mevcut ocaktan bağımsız yeni bir yer altı kömür ocağı hazırlanması durumunda Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce uygun bulunan hazırlık termin süresi bitinceye dek destek ödemesi yapılacak. 

İşletme faaliyetlerinin durdurulması halinde iş yerleri de faaliyetlerin durdurulması ile müsaade edildiği tarihe kadar ya da daimî nezaretçi ataması olmadan çalışılmasının tespit edilmesi halinde nezaretçi ataması yapılan tarihe kadar geçen sürede destek ödemesi yapılmayacak. 

Adli ve idari makamlarca işletme faaliyetlerinin durdurulması söz konusu olmaksızın işletmeden kaynaklı sebeplerden dolayı üretim yapılmaması durumunda ilgili dönem için destek ödemesi yapılmayacak. 

31 Aralık tarihinden önce rödövans protokol süresinin bitmesi durumunda rödövans protokolünün ilgili kurum tarafından uzatılması şartıyla bu iş yerleri için bu tarihe kadar destek ödemesi yapılacak. 

Yer altı maden işletmelerine verilen destek ödemesinde değişiklik yazımız gibi ekonomiye dair her şeye buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir