1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vergi ve Borç Yapılandırması için Yeni Yasa

Vergi ve Borç Yapılandırması için Yeni Yasa

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vergi ve borç yapılandırması için yeni yasasa yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları belediyelerin su alacakları, gayrimenkul ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, köprü ve otoyol cezaları bir kez daha yapılandırılabilecek. 

Kesinleşmemiş veya yargı aşamasında olan resen ya da idarece yapılmış vergi tarhiyatları ile gümrük vergileri, çeşitli oranlarda yapılandırılması da yasa kapsamında yer almakta. Düzenlemeyle, 2016-2020 yılları arası için matrah artırımı olanağı getirildi. Matrah artırımında bulunan mükelleflerin 2021 yılına devreden zararlarının % 50’si silinecek. Dava safhasındaki kesinleşmemiş amme alacakları da yapılandırılacak. 

Karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borcuna sahip kişilerin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 31 Aralık’a kadar tamamının ödenmesi ya da bir kez daha yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde bu durum kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmayacak. 

İlk taksit ödemeleri Eylül ayı sonuna kadar yapılabilecek olan yapılandırma için 31 Ağustos’a kadar müracaat yapılması gerekmektedir. Yapılandırmadan 30 Nisan tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yararlanabilecek.

Vergi ve borç yapılandırması için yeni yasa haberimiz gibi ekonomiye dair bütün haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir