1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir ve Nasıl Tüketilir?

Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir ve Nasıl Tüketilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birden farklı fayda ve özellikle karşınıza çıkan turna yemişini düzenli olarak tüketerek faydalarını deneyimleyebilirsiniz. Kendine özgü tadı ve dokusu ile bilinen turna yemişi kızılcık ailesine mensuptur.

 

Küçük çalılık ve ormanlık gibi alanlarda yetişen turna yemişi ülkemizde de geniş bir yer kaplar. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde turna yemişinin rahatlıkla yetiştiğini görebilirsiniz. Genel olarak turna yemişi her damak tadına hitap etmeyen acı bir forma sahiptir. Bu nedenle turna yemişi direkt olarak tüketilmez. Çeşitli kurutma işlemlerinden geçen turna yemişi en son kurutulmuş hali ile tüketime hazır olur. Çok yüksek bir antioksidan içeriğine sahip olan turna yemişini özellikle mevsim geçişlerinde tüketmeniz daha faydalı olacaktır.

 

Turna yemişi özellikle A, E ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Bunun yanı sıra, turna yemişi demir, beta karoten ve lif bakımından da zengindir. Birden farklı kullanım alanına sahip olan bu yemişi kek, çörek ve pasta gibi lezzetli ürünlerle birleştirebilirsiniz.

 

Genel olarak turna yemişinin birden farklı alanda çeşitli faydaları bulunur. Turna yemişinin faydaları neler diyorsanız işte cevabı;

 

  • Yüksek antioksidan içerdiği için damar tıkanıklığı problemlerinin önüne geçer.
  • Güçlü bir vitamin deposu olan turna yemişi ile çok daha dirençli bir vücuda sahip olabilirsiniz.
  • Ürik asit oranını dengeleyerek romatizma ve ödem gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Ağız sağlığına iyi gelen turna yemişi ağızda biriken mikroplarla savaşır.
  • Kadınların özel günlerinde hormonları bazı düzensizliklere neden olabilir. Turna yemişini adet döneminde tüketerek hormonların dengelenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sindirim sistemine katkıda bulunan turna yemişini düzenli olarak tüketmek bağırsaktaki gıda birikiminin önüne geçer.
  • Turna yemişi idrar yolu enfeksiyonlarının azalmasına katkıda bulunur.
  • Mesane kasılmalarını engelleyen turna yemişi aynı zamanda böbrek iltihabı gibi sorunlara karşı da iyi gelir.
  • Çekirdeklerinde yer alan omega 3 yağ desteği sayesinde turna yemişi ile beyin hücrelerindeki hasarı en aza indirmek mümkün hale gelir.
  • Turna yemişi damar sertliğini önleyici özelliğe sahiptir.

 

https://www.orzax.com.tr/ üzerinden turna yemişi ekstresi bulunan takviye edici gıda ocean cranberry ürününü inceleyebilir ve eczanelerden temin edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir