1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türkiye’deki Fabrikasında Üretilen Xiaomi Marka Telefonlar Satışa Çıkıyor

Türkiye’deki Fabrikasında Üretilen Xiaomi Marka Telefonlar Satışa Çıkıyor

Türkiye’deki Fabrikasında Üretilen Xiaomi Marka Telefonlar Satışa Çıkıyor
Türkiye’deki Fabrikasında Üretilen Xiaomi Marka Telefonlar Satışa Çıkıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, daha önce Oppo marka telefonların test üretimine başlandığı fabrikayı da ziyaret etmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu defa Çin markası olan Xiaomi’nin İstanbul Avcılar’da bulunan fabrikasını görmeye gitti.

Xiaomi Telefonlar Türkiye’de Üretilmeye Başlanıyor

 

Fabrikayı inceledikten sonra Varank, bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda “Artık global firmalar, Türkiye’ye yatırım yapıyor. Avcılar’da Xiaomi Marka telefonların üretildiği fabrika sık sık ziyaret ediliyor şeklinde bilgiler verdi.

Şu an üretimlerini yapıldığı fabrika, 1975 yılında kurulmuş. Xiaomi markası tarafından satın alınan bu fabrika, son derece modern bir şekilde yenilendi. Ortalama 15 bin metrekarelik alanda yapılan üretimlerin yaklaşık 7 bin metrekarelik alanı temiz oda şeklinde dizayn edildi.

Fabrikanın yıllık 5 milyon telefon üretme kapasitesinin bulunduğu söyleniyor. Firmaların Türkiye’ye yatırım yapılmasından ve ilgi gösterilmesinden son derece memnun olduğunu dile getiren Varank, bu pazarda iddialı olduklarını söyledi.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir