1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Türkiye’de Motosiklet Satışları Arttı

Türkiye’de Motosiklet Satışları Arttı

Türkiye’de Motosiklet Satışları Arttı
Türkiye’de Motosiklet Satışları Arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı kısa adı ile TEPAV’ ın yaptığı araştırmaya göre kayıtlı motosiklet sayısında yüzde 51’lik artış görülürken, hafif ticari araçların satışında ise yüzde 146’lık artış görüldü. Yıllık baz dikkate alındığında 2020 yılında Türkiye’de kaydı yapılan motosiklet sayısı 208.466 adet oldu.

Motosiklet ve Hafif Ticari Araç Satışındaki Artış Sebepleri

Hafif ticari araç satışlarında ve motosiklet satışlarındaki artışın yaşanma sebebi pandemide tüketici davranışlarında olan değişimlerden kaynaklanıyor. Evden çalışma, evden eğitim sürecinin devam etmesi, restoranların sadece paket servis verebilmeleri ve online alışverişlerin oranının artması ile özellikle kurye servislerinde taleplerin artmasını sağladı.

2020 yılı haziran ayında trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı 2019 yılında trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısını üzerine çıktı ve yüzde 51 oranında artış gösterdi. Bu artışın benzeri hafif ticari araç satışlarında da yaşanıyor.

Hafif ticari araçlarda Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği veri açıklamalarına göre yaklaşık olarak yüzde 77.2’lik bir artış yaşandı. Pandeminin ilk dönemine göre ise hafif ticari araç satışlarındaki artış yüzde 146 seviyesine çıktı.

Pandemi nedeniyle internet satışlarının artması ile Türkiye’de motosiklet satışları arttı ve trafikte daha fazla motosiklet ve hafif ticari araç görülmesini sağladı.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir