1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TCL ve Arçelik Türkiye’de Telefon Üretimine Başladı

TCL ve Arçelik Türkiye’de Telefon Üretimine Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arçelik ile güçlerini birleştiren teknolojinin büyük markalarından TCL’nin Türkiye’de akıllı telefon üretimine başladığını duyurdu. Bakan Varank, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan Çerkezköy OSB’de TCL markasıyla üretime başlayan tesise ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TCL Avrupa Başkanı Frank Zhang telefon üretim tesisi ve telefonlar hakkında Bakan Mustafa Varank’a bilgiler verdi.   

Varank yaptığı açıklamalarda, akıllı telefon pazarında global markaların yatırımlarını Türkiye’ye çekmeye başladıklarını, pazarın Türkiye’de ve dünyada giderek büyüdüğünü belirtti. TCL’nin hem Çin’de hem de küresel alanda oldukça önemli bir marka olduğunun altını çizen Varank, “Özellikle LCD sektöründe ve televizyon pazarında çok güçlüler. TCL Türkiye’de de hem televizyon hem de akıllı telefon pazarında kendi üretimleriyle faaliyete geçiyorlar. Buranın kapasitesi 450 bin telefon fakat 2022 yılında CKD sistemiyle daha fazla parça Türkiye’ye gelecek ve kapasite 1 milyon telefona çıkacak” açıklamalarında bulundu. 

TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca, “Bakanımız Mustafa Varank’ın da teşvikleriyle ilk cep telefonumuzun test üretim süreci başarıyla tamamlandı. Arçelik’in katma değeri ve TCL’nin teknik yetkinliği ve bilgisi ile Türk kullanıcılarla ulaşmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Yıl sonuna kadar 4 cep telefonu modelini Türkiye’de üretmiş olacağız” açıklamalarını yaptı. 

Editör: Yasemin Efe

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir