Süt kaymağının cilde faydaları nelerdir?

Süt Kaymağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Süt Kaymağının Cilde Faydaları Nelerdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen hemen herkesin kahvaltıda severek tükettiği süt kaymağının cilde birçok faydası vardır. Kimyasal içeriğe sahip olan bakım ürünlerini unutturacak süt kaymağının cilde şaşıracağınız kadar çok faydası bulunuyor. Peki, süt kaymağının cilde faydaları nelerdir?

Süt kaymağı, sütün üzerine yerleşen kalın bir tabakadır. İnsanların çoğu bu kaymaktan hoşlanmaz hatta çöpe atar. Günün her saatinde tüketilebilen hem kahvaltıda hem de şerbetli tatlıların üstünde enfes bir ikili olan sağlıklı bir vitamin deposudur. Süt kaymağı, sağlığa faydalı olduğu gibi cilde de faydalıdır.

Cildi nemlendiren ve yumuşatan süt kaymağıyla yapılan cilt bakım maskeleri etkili sonuçlar verir. Her cilt tipine sahip olan insanlara uygun olan süt kaymağı, özellikle de kuru ve hassas cilt tiplerine ekstra bakım sağlar. Her kozmetik üründe olduğu gibi düzenli kullanıldığı taktirde daha çok etki gösterir. Özellikle de kuru cilt tipine sahip olan insanlarda görülen cilt kırışması sorunuyla etkili biçimde savaşan süt kaymağının yaşlanma karşıtı etkisinden faydalanabilirsiniz. Peki nasıl? Gelin birlikte severek tüketilen kaymağın cilde faydalarını inceleyelim.

Süt Kaymağının Cilde Faydaları

  • Süt kaymağı, cildi kuru olan insanlara adeta mucizevi etkiler verecektir. Cildi içten besleyip, kalıcı bir şekilde nemlendirme sağlar.
  • Cildi yumuşatır ve pürüzsüz bir şekilde görünmesini sağlar.
  • Solgun ciltlerin kısa bir sürede parlak gösteren süt kaymağı, akne izlerinin de azalmasında büyük rol oynar.
  • Süt kaymağını düzenli bir şekilde kullandığınız zaman gözle görülür şekilde olumlu sonuçlar alabilirsiniz.
  • Peeling etkisi sağlayan süt kaymağı, cildin üstündeki ölü derileri atar.
  • Süt kaymağı, cildi onarır ve cilt yaralarını hızlı şekilde iyileştirir.
  • İnce kırışıklıkların görünümünü azaltır. Aynı zamanda cildin sıkılaşmasını sağlar.

Süt Kaymağı Maskesi Nasıl Yapılır?

Kuru ciltler için süt kaymağı maskesi

1 yemek kaşığı taze süt kaymağıyla zeytinyağını karıştıralım. Yaklaşık 20 dakika kadar yüzümüzde bekletelim. Ardından ılık su ile cildi temizleyebilirsiniz.

Cildi yumuşatan süt kaymağı maskesi

2 çorba kaşığı ile yulaf ununu, 2 su bardağı suyla pişirelim. Daha sonra süzelim ve 3 yemek kaşığı süt kaymağı ile güzel bir şekilde karıştıralım. Yaklaşık 20 dakika kadar cildimizde bekletelim. Düzenli bir şekilde cilde uygulandığı zaman kısa bir zamanda değişimi sizlerde fark edeceksiniz.

Cildi canlı gösteren süt kaymağı maskesi

1 tatlı kaşığı ile taze süt kaymağını 1 tatlı kaşığı ile süzme balla güzelce karıştıralım. Ardından temiz cildimize uygulayarak yaklaşık 20 dakika kadar bekletelim. Ilık suyla cildi temizleyebilirsiniz.

Sağlıklı, pürüzsüz ve parlak ciltli günler!

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir