Skype Video Konferansı Nasıl Yapılır?

Skype Video Konferansı Nasıl Yapılır?
Skype Video Konferansı Nasıl Yapılır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatta veya iş gereği kişilerle görüntülü konuşabileceğiniz, mesajlaşabileceğiniz veya sesli arama yöntemini kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Peki Skype Video Konferansı Nasıl Yapılır? bunu öğrenmek istermisiniz?

Skype Kullanmak İçin Hangi Teknolojik Aletlere İhtiyaç Vardır?

Skype, telefon üzerinden indirip kullanabileceğiniz gibi bilgisayar ve tabletten de faydalanabilirsiniz. Ayrıca Xbox ve Alexa üzerinden de kullanım sunabiliyor. Tek yapmanız gereken kurulumunu yapmak.

Kurulum Yapma

Skype üzerinden video konferans yapmak için öncelikle uygulamayı bilgisayar, mobil cihaz veya tabletinize indirin. Uygulama bu indirme işlemi için sizden herhangi bir ücret talep etmiyor. Ardından uygulama üzerinden bir hesap oluşturmalısınız. Hesap oluşturma işleminiz bittikten sonra uygulama içerisinde oturumunuzu açıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Skype Video Konferansı Başlatma / Skype Video Konferansı Nasıl Yapılır?

Oturum açıp uygulamaya giriş yaptıktan sonra öncelikle kişi listenizi güncellemelisiniz. Açılan pencerede ”kişiler, gruplar ve iletiler” seçeneğine tıklayın. Açılan arama butonuna istediğiniz kişi, grup veya e-posta adresini yazın. Bu şekilde listenizde video konferans için görüşebileceğiniz kişilere ulaşabilirsiniz. Bu kişileri ana pencerenizde bulabilirsiniz.

Kişi listenizdeyken Ctrl tuşuna basıp seçim yapabilir veya seç butonuyla istediğiniz kişileri video konferans için ekleyebilirsiniz. Kişi seçimini tamamladığınızda ise ”konferans aramasını başlat” seçeneğine tıklayıp aramayı başlatabilirsiniz. Görüşme sırasında ise ”katılımcılar” penceresini açıp ”daha fazla kişi davet et” butonuna tıklayarak istediğiniz kişileri video konferans görüşmesine sonradan da dahil edebilirsiniz.

Kişi Listemde Olmayan Birini Video Konferansa Davet Edebilir Miyim?

Kişi listenizde olmayan birini de video konferans görüşmesine dahil edebilirsiniz. Özellikle iş görüşmeleri ve toplantıları uygulama üzerinden kullanan kullanıcılar için grup sohbetlerinde paylaşılan davet özelliği, listede ekli olmasa dahi kişiyi görüşmeye dahil edebiliyor. Skype uygulamasının kurumsal özelliklerinden birisi de planlanmamış video konferanslar düzenleyebiliyor olmasıdır.

Bunun için yine kişi listenizi Ctrl tuşu ile seçip seçime sağ tıklamalısınız. Ardından ”konferans araması başlat” tuşuna tıklayarak ”Skype çağrısı” seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemden sonra çağrıda bulunduğunuz kişilere bildirim gitmektedir. Ardından bildirim alan kişiler çağrıyı kabul edip görüşmeye katılabilmekte veya çağrıyı onaylamayarak video konferansa katılmayı reddedebilmektedir.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir