Punch Seti İle Neler Yapılabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zamanımızı dolu dolu geçirmek için yaratıcı hobiler geliştirmek oldukça yararlıdır. Yaratıcı hobiler içinde son yıllarda farklı renklerle yumuşaklığı, nakışı ve yaratıcılığı bir araya getiren punch setleri trendler arasında yerini alıyor. Bir kasnak üzerine gerilmiş olan özel kumaş yüzeyine uygulanan punch, iplik, iğne, kumaş ve kasnak gibi bazı materyaller aracılığı ile yapılıyor. Günümüzde genellikle dekoratif ürünler tasarlamak için kullanılan punch nakış kiti sayesinde kırlent, paspas, koltuk şalı gibi kullanışlı işlemeler yapılabilir. Her biri özenle tasarlanabilecek bu ürünleri yapmak hiç zor değil.

İlk başlangıç için bir hobi seti kiti edinmeniz yeterli.

Punch Kiti ile Nakış Nasıl Yapılır?

Kendi tasarımız olacak ve sevdiklerinize armağan edebileceğiniz birbirinden farklı punch ürünleri ile siz de zamanınızı çok daha değerli bir hale getirebilirsiniz. Punch tasarımına başlamadan önce işleyeceğiniz desenin çıktısını almanız gerekir. Belirlediğiniz kumaş ile bu çıktı arasına bir karbon kâğıdı yerleştirdikten sonra deseni kumaşa geçirebilirsiniz. Kumaşa işleme yapacağınız bölümü kasnağa yerleştirmeniz gerekir. Bu aşamada kumaşı net bir şekilde görebilmeniz önemlidir. İşlemek istediğiniz deseni kumaşa aktardıktan sonra, kasnağı vidasından açmanız gerekir. Punch kiti satın almadan önce ihtiyaçları doğrultusunda iyi bir araştırma yapmak gerekir. Kullanıcılar Hobipop online alışveriş yöntemi ile tüm punch seti ürünlerine bir arada sahip olabilir. Siz de Hobipop üzerinden seviyenize en uygun punch seti ya da amugurumi kiti fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilir, avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

Küçük olan kasnak parçasını kumaşın üzerine yerleştirdikten sonra büyük olan kasnak parçasını da kumaşın üzerine koyup, kumaşı ikisi arasında sıkıştırmanız gerekir. Sonrasında vidayı tekrar sıkmalısınız. Tüm bu aşamaları tamamladıktan sonra desen üzerine punch nakış kiti parçaları ile işleme yapmaya başlayabilirsiniz. Kumaş üzerine yapacağınız bu çalışmalar özellikle akseuar uygulamalarında çok güzel sonuçlar almanızı sağlar. Hem kendi evlerinizde hem de sevdiklerinize armağan edeceğiniz el emeği tasarımlarınızla keyifli hobi köşeleri yaratabilirsiniz.

Punch Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Punch çalışmalarında en çok tercih edilen kumaş keşiş bezidir. Bu kumaş farklı çeşitlere sahiptir ve bazılarında çalışmak oldukça pratiktir. Keten ve çuval bezleri de tercih edilen diğer kumaş türlerindendir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise kumaşın yapısının esnemeyen bir kumaş olmasıdır. Aynı zamanda kumaş örgüsünün boyutu iğne ve iplik boyutlarıyla eşleşmelidir.

Punch nakışı yapımı, kumaş kalitesi ve dokusu ile oldukça yumuşak ve kolaydır. Kullanım açısından da çok rahattır. Punch işlemesini etamin, kanaviçe nakışlarınızda kullanabilirsiniz. Hobipop punch kategorisinde yer alan ürünler içinden yapacağınız seçimlerle siz de kendinize yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Punch Kiti Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Punch yapımına başlamak isteyen kullanıcılar ilk aşamada ihtiyaçları olan malzemeleri belirlemelidir. Bu malzemeler içinde Punch setleri, birçok farklı çeşit ile kullanıcılarla buluşturulur. Punch kiti fiyatları içeriğine göre değişiklik gösterir. Punch iplik seti gibi tekil malzemelerin yer aldığı setler olduğu gibi tüm malzemeleri içeren setler de vardır. Punch iplik setleri gibi setler, tek ürün ihtiyacı olan kullanıcıların beklentilerini karşılamak için oldukça uygun bir seçenektir. Dolayısı ile setlerin özelliklerine göre fiyatları da değişiklik gösterir. Seçilecek punch ürünlerinin kaliteli ve dayanıklı olması çok önemlidir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir