Oyuncak Yapımında Kullanılan Ağaç Malzemeler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmiş dönemlerde genellikle ebeveynler tarafından ilgi görüp yapılmaktaydı. Özellikle gelişim çağında olan çocuklarda zihinsel gelişime katkısı olduğu düşünülmektedir. Ebeveynlerin çocukları için hem eğlendiren hem de zihinsel gelişimlerine katkısı olan oyuncaklar tercih etmesi gerekir. Gelişme çağında olan çocuk, oyuncağı eline aldığı zaman onunla bütünleşmeye başlar. Bu durum çocuğun oyuncak ile ilişkisi için çok önemlidir.

 

Oyuncak Yapımında Kullanılan Ağaç Malzemeler Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

 

Eski zamanlardaki gibi ‘ retro ahşap ‘ oyuncaklar yaratmak, eğlenceli bir etkinliktir. Ahşaplardan yapılan basit bebek beşiklerine, ağaçlar ve trenlere kadar çocuğunuzu mutlu etmek için yapabileceğiniz pek çok seçenek vardır.

 

Ağaç malzemeleri kullanarak yapılan oyuncaklar, diğer oyuncaklara göre daha dayanıklıdır ve doğal malzeme kullanıldığı için samimi bir görüntü yaratır. Kendi ahşap oyuncaklarınızı yapmak, potansiyel olarak zararlı boyaların kullanılmamasını sağlar. Ayrıca çocuğunuz için özel olarak emek verip yaptığınız oyuncak daha kıymetli olacaktır.

 

Kullanılan Ağaçlar Nelerdir?

 

Ahşap oyuncak yapımında kullanılan ağaçlar şunlardır:

 

Kayın Ağacı: Sert yapısından kaynaklı uzun ömürlü olduğu için tercih edilir. Parçaları birbirine kolay yapıştırılır ve çok iyi cila tutma özelliğine sahiptir. Dayanıklı ve sağlam yapısı ile bilinen bu ağaç, genelde mobilya ve oyuncak yapımında kullanılır.

 

Kavak Ağacı: Kayın ağacına kıyasla çok sağlam bir ağaç türü değildir. Dayanıksız olduğu için mobilya yapımında kullanılmaz. Daha çok ahşap oyuncak yapımında kullanılır.

 

Ihlamur Ağacı: Güzel çiçeklerin yaydığı koku sayesinde, genel olarak gölgesinden faydalanmak için kullanılır. Odunu yumuşak olduğu için çabuk işlenir. Maket oyuncak yapımında ve kontrplak yapımında yaygın olarak kullanılır.

 

İhtiyacınız olan ve merak ettiğiniz tüm  ürünler için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir