Ofis aydınlatması için bu ipuçlarına mutlaka dikkat edin!

Ofis aydınlatması için bu ipuçlarına mutlaka dikkat edin!
Ofis aydınlatması için bu ipuçlarına mutlaka dikkat edin!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ofis aydınlatması, iç mekan aydınlatmasının en önemli yöntemlerinden biridir. Bu yenileme yönteminin öneminin nedeni, iş faaliyetlerinin ve önemli idari işlerin lamba ışığında yürütülmesi ve insanların ve çalışanların ofiste veya herhangi bir çalışma alanında rahat etmelerinin önemidir. Ofis alanı ve çalışma ortamındaki temel aydınlatma, uyulması insanların performansının verimliliğini artırmada büyük etkisi olan çok önemli noktalara aşinalık gerektirir. Aşağıda, bu öğeleri tartıştık:

  • Işık homojenlik gözetilmesi:

Ofis aydınlatmasında en önemli şeylerden biri, ofisin farklı alanlarında yayılan ışık seviyesinin, etkinlik sırasında gözlere zarar vermemesi ve rahatsız etmemesi için birörnek olmasıdır. Aydınlatmada gölgelerin ve kontrastın varlığı daha çok aydınlatmanın dekoratif yönleriyle ilgilidir ve okuma, yazma, bilgisayarla çalışma veya belgeleri görüntüleme gibi iş aktivitelerini gerçekleştirmek için tüm alanı iyi aydınlatan tekdüze bir ışığa ihtiyaç vardır. Buna ek olarak, çok fazla ışık ve mekanda yayılma, daha sonra yorgunluğa ve can sıkıntısına neden olacaktır. Bu nedenle ofis aydınlatması için kesinlikle ışık dağılımı bol olan ışıklara ihtiyacınız olacaktır.

  • Renk Geriverim indeksi ve renk netliği:

Elbette günümüz modern dekorasyonunda çalışma alanını ferah hale getirmek, duvar, tavan ve ofis mobilyalarında farklı renkler kullanmak oldukça maliyetlidir. Şimdi eğer kullandığınız ışıklar iyi bir ışık kalitesine sahip değilse bu renkler donuk ve gerçekçi olmayan renklerle görünecektir. Renksel geriverim indeksi veya CRI (Renksel Geriverim İndeksi), ışığın nesnelerin ve mobilyaların gerçek rengini gösterme yeteneğini gösterir. Renk görünüm indeksi tartışmasında, güneş ışığı ve renk görünümü 100 referans numarası olarak belirtilir. Artık lambanın renksel geriverim indeksi 100’e yaklaştıkça yani lambadan yayılan ışık renkleri daha doğal ve güneş ışığına daha yakın gösteriyor. Bugün aydınlatma ürünleri pazarında bulunan en iyi ışıklar, 95’in üzerinde bir renksel geriverim indeksine sahiptir.

  • Titreme olmaması (Flıker Free)

Bilimsel bir bakış açısıyla, aydınlatma kalitesinin iyileştirilmesinin, bir ofis kompleksi çalışanlarının verimliliğini artırmada doğrudan bir etkiye sahip olacağı kanıtlanmıştır. Şimdi ışıkların sürekli yanıp söndüğü bir ofis veya hastane düşünün. Titreşim, LED ışık sürücüsünün düşük kalitesiyle ilgili bir sorundur. Titreşen ışıklar, ofisteki kişilerin zamanla göz yorgunluğu ve baş ağrısı çekmesine neden olur. Bu da insanların iş verimini düşürmekte ve günlük aktivitelerinde aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle kırpışmasız ışıklara dikkat edilmesi ofis aydınlatma sistemlerinin tasarımında önemli bir konudur.

  • Işık akısı, optik verim ve yüksek etkinlik

Aydınlatma ürünleri tüketicileri arasında eski bir inanış, lambanın gücü ne kadar fazlaysa, mutlaka o kadar fazla ışığa sahip olacağı yönündedir. Bu konu çoğu durumda tamamen doğrudur, ancak bir lambanın ışık miktarını bilmek ve başka bir lambayla karşılaştırmak için ışık verimliliği (Lm/W) gibi faktörlere de dikkat etmeniz gerekir. Optik verimlilik, tüketilen her bir watt elektrik için lambadan kaç lümen ışık yayıldığı anlamına gelir. Lümenin ışık yoğunluğunu ölçme birimi olduğu unutulmamalıdır. Doğal olarak, bir lambanın watt başına lümeni ne kadar yüksekse, o kadar az israf eder ve tüketilen elektriğin daha fazlasını ışığa dönüştürür. Bu nedenle, bir lambanın tüketimi yüksek ve optik verimi düşükse, size doğru ışığı vermeyeceği gibi, enerji tüketim maliyetlerini de artıracaktır.

Optik etkinlik, lambanın yaydığı ışığın ne kadarının aydınlatmak istediğimiz alana yansıdığı anlamına gelir. Verimlilik düzeyi, lambanın tasarlanma şekli, kullanımı ve lambanın son yerleşimi ve kurulumu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu nedenle, yüksek güçlü bir ışık kullanmak mutlaka en iyi çözüm değildir, ancak ışıkların yerleştirilme ve düzenlenme şekli de çok önemlidir. Örneğin bir LED panel, ondan en fazla ışık efektini elde etmek için genellikle özel bilgi gerektirmeyen bir ışıktır ve bu ışıkla ortamı iyi aydınlatmak kolaydır.

Ofis aydınlatma danışmanlığı

Yukarıdaki konular temel ofis aydınlatması için en önemli noktalardı. Ücretsiz aydınlatma danışmanlığı, ofis alanınızın yüz yüze haritalandırılması veya ofis aydınlatma ekipmanı satın almak için 0212-2115000 iletişim numarasından bize ulaşın.

 

Kaynak: https://ecowat.com/tr/

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir