Prostat Ameliyatı Sonrası Cinselliği Etkiler Mi Ve Mutluluk Çubuğu

Prostat Ameliyatı Sonrası Cinselliği Etkiler Mi Ve Mutluluk Çubuğu
Prostat Ameliyatı Sonrası Cinselliği Etkiler Mi Ve Mutluluk Çubuğu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prostat cerrahisi sonrası cinsellik etkilenir mi ve mutluluk çubuğu nedir? Prostat ameliyatının cinsellik üzerindeki etkisi ameliyatın türüne bağlıdır. Sinir koruyucu prostatektomi yapıldıysa boşalma kontrol eden sinirler korunur ve ameliyattan etkilenmezler. Mutluluk çubuğu tedavisi, sertleşme sorunu yaşayan hastalar için uygun bir cerrahi yöntemdir. Ameliyatla penil protez takılır ve memnuniyet oranı oldukça yüksektir.

Prostat cerrahisi, prostat bezinin parçalarını çıkarmak için yapılan bir prosedürdür. Prostat, mesanenin altında, rektumun önünde yer alan ceviz büyüklüğünde bir bezdir. Boşalma sırasında meni haline gelen sıvının bir kısmını üretir. Prostat ameliyatı, kanseri veya büyümüş bir prostatı (iyi huylu prostat hiperplazisi) tedavi etmek için yapılabilir. Ayrıca, prostat büyümesinin neden olduğu idrar semptomlarını veya enfeksiyon veya üretra yaralanması gibi diğer durumların neden olduğu idrara çıkma sorunlarını gidermek için de yapılabilir.

Prostat Ameliyatı Sonrası Cinselliği Etkiler Mi Ve Mutluluk Çubuğu
Prostat Ameliyatı Sonrası Cinselliği Etkiler Mi Ve Mutluluk Çubuğu

Prostat Ameliyatı Sonrası Cinsellik

Bu, yapılan ameliyatın türüne bağlıdır. Sinir koruyucu prostatektomi yapıldıysa, boşalmayı kontrol eden sinirler korunur ve ameliyattan etkilenmemelidir. Bu prosedürde prostatın bir kısmı çıkarılır ve sinirler korunur, böylece boşalma normal şekilde devam edebilir. prostat ameliyatı sonrası cinselliği etkiler mi radikal prostatektomi veya robotik yardımlı laparoskopik prostatektomi yapıldıysa, ameliyattan sonra cinsel işlevde bazı değişiklikler olabilir. Bu prosedürler, boşalma kaybına neden olabilecek prostat bezinin tamamının veya bir kısmının çıkarılmasını içerir.

Bununla birlikte, cerrahınız prostatın sadece vücudunuzun dışındaki kısımlarını çıkararak ve vücudunuzdaki kısımları geride bırakarak boşalma fonksiyonunuzu korumak için elinden gelenin en iyisini yapmış olsa bile (radikal prostatektomi), yine de cinselliğinizin etkilenme riski vardır. Ameliyattan sonra bir dereceye kadar boşalma fonksiyonu kaybı yaşarsanız. Bu prosedürlerden birini geçirdiyseniz ve ameliyattan sonra cinselliğinizi nasıl etkileyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sizin için ne tür takip testleri önerdikleri konusunda doktorunuz veya üroloğunuzla konuşun.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Sertleşme problemi (erektil disfonksiyon) için tıbbi tedavi arayışı uzun yıllardır devam etmektedir. Bu amaçla insanlık tarihi boyunca birçok tedavi yöntemi tanımlanmıştır. Erektil disfonksiyonun cerrahi tedavisinde falloplasti günümüzde en yaygın ve kabul gören cerrahi olarak kabul edilmektedir. mutluluk çubuğu tedavisi, hastaların ve eşlerinin/partnerlerinin çok yüksek memnuniyet oranları nedeniyle ülkemizde ve dünyada en sık uygulanan erektil disfonksiyon cerrahisidir.

Sertleşme sorunu yaşayan hastalar diğer tıbbi tedavileri kullanırlar ancak bu tedavilerden fayda görmeyebilirler. Eğer diğer tedavi yöntemleri işe yaramamışsa bu durumda artık cerrahi müdahale gerekli olabilir. Sertleşme sorununun ilk olarak ilaçla tedavi edilmesi uygun görülür. Hastanın sertleşme problemi tedavilere yanıt vermiyorsa artık en son aşama olarak penil protez tedavisine geçilmelidir. Mutluluk çubuğu cerrahi bir tedaviyi içerir. Yaklaşık bir saat sürer ve riskleri oldukça düşük bir ameliyat türüdür. Kesin bir tedavi yöntemi olduğu için hemen her hasta üzerinde işe yarayacaktır. Mutluluk çubuğunun memnuniyet oranı da oldukça yüksektir. Kısa ve ağrısız bir operasyon ile gerçekleştirilir.

Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir