Bu plazma fırlatmaları Dünya’yı hedef aldığı zaman, yörüngedeki uyduları ve diğer elektronik cihazları etkileyecek oranda bir jeomanyetik fırtına üretirler. Fakat bu sefer ki hedefin Dünya yerine Mars olduğu düşünülüyor.
NASA’nın STEREO-A ismi verilen güneş gözlem aracı, güneşten çıkıp Mars’a giden plazma kütlesinin dikkat çekici görüntülerini yakaladı.
Güneşten Kopan Plazma Kütlesi 4 Günde Mars’a Gitti
Kütlenin 17 Nisan tarihinde Türkiye saatiyle 19.36’da güneşten çıkıp, Dünya’yı etkilemeden 21 Nisan tarihinde Mars’a ulaşmış olduğu belirlendi.
NASA, bu tür güneş patlamalarını yakın bir ilgiyle takip ediyor. Çünkü bu patlamalar, astronotlar ve uzay araçlarının elektronik devreleri açısından risk oluşturan durumlara neden oluyor.
Dünyanın güçlü manyetik alanı, üzerinde yaşam sürdüren canlıları buna benzer olaylardan koruyor. Ancak bu tür olaylar, manyetik alanın ötesine geçip Ay’a ya da Mars’a gitme planı yapan astronotlar açısından büyük bir risk oluşturabilir.
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.