Mevsimsel Alerjilere Önlem Olan 5 Gıda

Mevsimsel Alerjilere Önlem Olan 5 Gıda
Mevsimsel Alerjilere Önlem Olan 5 Gıda
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğan

 

Herkesin yakında tanıdığı soğan, sanıldığından çok daha fazla yarara sahiptir. Alerjik rinit tedavisinde de sık sık tercih edilir. Yapılan araştırmalar sonucunda soğanın, iltihap ve alerjik etkileri azalttığı öğrenildi.

Soğanın içinde flavonoid quercetin vardır. Ve bu doğal bir antihistamin olarak kabul edilir. Yani mevsimler alerjilerde soğan tüketmek son derece faydalıdır.

Zencefil

 

Geleneksel tıp yöntemlerinde her zaman zencefilin ayrı bir yeri vardır. Zencefil, doğal anti-enflamatuar etkilere sahiptir. İçinde bulunan özlerse bağlı olarak histaminin önüne geçer. Histamin, mevsimsel alerjileri artırır. Fakat zencefil, alerjiye bağlı olarak oluşan pek çok semptomun önüne geçer.

Domates

 

Domates, likopen kaynağı olarak bilinir. Mevsimsel alerjilerde de insanlara yardımcı olur. Çünkü likopen, alerjik reaksiyonlar neticesinde ortaya çıkan iltihaplara karşı çözüm niteliği taşır. Özellikle pişmiş domates çok daha fazla etkilidir. Alerji dönemlerinde domates çorbası tüketebilirsiniz.

Turunçgiller

 

C vitamini deposu olan turunçgiller ailesine portakal ve limon gibi gıdalar dahildir. Bağışıklığı destekleyen bu gıdalar yüksek su oranına da sahiptir. Mevsimsel alerjisi olan kişilerin gün içinde ve alerji dönemlerinde fazla su tüketmesi gerekir. Bu su ihtiyacının bir kısmını turunçgillerden alma imkanı vardır. Turunçgiller ailesinde yer alan gıdaları tüketerek alerjik semptomlarınızı hafifletebilirsiniz.

Zerdeçal

 

Zencefil ailesine dahil olan zerdeçal, iyileştirici özellikleriyle dikkat çeker. Zerdeçalın içinde bulunan kurkumin maddesi, burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi semptomları hafifletmeyi başarır. Hatta burun tıkanıklığı sebebiyle ortaya çıkan tahriş durumlarının önlenmesinde de etkili olur.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir