1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Zencefilin bitmek bilmeyen faydaları

Zencefilin bitmek bilmeyen faydaları

Zencefilin bitmek bilmeyen faydaları
Zencefilin bitmek bilmeyen faydaları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya mutfaklarında yemeklere lezzet katması için kullanılan zencefilin kökeni Çin olup çok güçlü antioksidan özelliğine sahiptir. Lezzetinin yanı sıra vücudumuz için saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Peki Zencefilin bitmek bilmeyen faydaları nelerdir?

Hamile kadınların en büyük sıkıntılarından biri olan mide bulantısı için kök zencefil çayı içerek bu sorunun ortadan kaldırılacağını söyleyen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, zencefilin faydalarına şu sözleriyle devam etti ; “soğuk algınlığında, grip dönemlerinde, vücut direncini artırmak için kök zencefilinden faydalanılabilir. Bağırsak, mide enfeksiyonları için antibakteriyel özelliği bulunuyor. Gıda zehirlenmelerine karşı etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır. Terletici ve ateş düşürücüdür. Terleme sayesinde, vücuttaki toksinler de atılır.”

Zencefil kök olarak kullanılmalı

Saraçoğlu, zencefilin kök olarak kullanılmasının daha değerli olduğunu, toz haline getirildiğinde, içindeki yağların uçtuğunu ve oksitlenme meydana getirdiğini vurguladı.

Düzenli olarak kullanıldığında zencefilin, adet sancısını giderdiği, zihni geliştirdiği, alzheimer’ı önlediği, kolesterolü ve kan şekerini düşürdüğü, eklem ağrılarını giderdiği de bilinmektedir.

Zencefilin tadını yumuşatmak adına sıcak suyun içerisine aroma katması için yıkadığınız portakal kabuğu ya da ince bir dilim ayva, tarçın, karanfil, limon ekleyerek de tüketebilirsiniz. Böylelikle kış aylarınızın vazgeçilmez bitki çayı olacaktır. Sağlığınızı da korumanızı sağlayacaktır.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir