Kadın Giyim Kombinlerine Uyum Sağlayan Ayakkabı Modelleri

Kadın Giyim Kombinlerine Uyum Sağlayan Ayakkabı Modelleri
Kadın Giyim Kombinlerine Uyum Sağlayan Ayakkabı Modelleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük kıyafet kombinlerinin tamamlanması için kadınlar genellikle ayakkabı modellerine özen gösterirler. Kıyafetlerin tamamlayıcı parçaları arasında olan ayakkabılar, genellikle kıyafetin dokusuna, rengine, kalıbına ve yapısına göre tercih edilir. Kadınlar tercihlerini ayakkabı seçim konusunda, kıyafetine uygun olan ayakkabı modelleri arasından seçerler. Bu sebeple kadınlar özel günlerde veya günlük yaşantılarında giydiği kıyafetlere göre uyumlu olan ayakkabıları seçerler. 

 

Kıyafet türüne göre ayakkabı seçimi, her dönem kadınlar arasında dikkat edilen kombinlerin en başında gelir. Genellikle kadınların dikkat ettikleri ve erkeklerin ise çok fazla önemsemediği konulardan bir tanesi, ayakkabı seçimidir. Kadınlar her gün hangi elbisenin altına hangi ayakkabı giyilir fikrine kapılırlar. Günlük kıyafetlerin tamamlayıcı parçaları arasında olan ayakkabılar, gerek spor gerekse sandalet modelleridir. 

 

Ayakkabı seçim konusunda ayakkabının türü, şekli, rengi, yapısı, dokusu ve rahatlığı oldukça önemlidir. Şık bir elbisenin altına daha çok topuklu ayakkabı modelleri uyum sağlarken, günlük spor kıyafetlerin altına ise spor ayakkabılar uyum sağlar. Kıyafetlerin altına ayakkabı seçimi yaparken, mevsimsel faktörler göz önünde bulundurularak ayakkabı seçimi yapılmalıdır. Kış mevsimlerinde genellikle topuklu ayakkabılar uzun bot şeklinde daha sık kullanılır. Yaz mevsimlerinde ise genelde stiletto ve tek bantlı topuklu ayakkabılar çok fazla kullanılır. 

 

Nişan, düğün, mezuniyet ve özel davetlerde genellikle giyilen kıyafetler gösterişli olduğu için daha çok topuklu ayakkabılar tercih edilir. Özel davet ve özel akşamlarda giyilen kıyafetler daha çok simli, taşlı özel dikim olduğu için, altına uyum sağlayacak ayakkabılar da abartılı türden topuklu ayakkabılar olabilir. Özel akşamlar da özel dikim kıyafetler girildiği için tercih edilen ayakkabıların, bu kıyafetlere göre uyumlu ve şık olması gerekir. 

Şifon Elbise Altına Ayakkabı Seçimi 

 

Şifon kumaştaki elbiseler, özellikle yaz mevsimlerinde oldukça fazla tercih edilen modeller arasındadır. Bu tarzdaki elbiseler yaz mevsimlerinde spor ve şık elbise modellerinin başında gelir. Her renk ve modelde tasarlanmış pek çok çeşitleri bulunur. Bu gibi elbiselerin altına özellikle yaz mevsimlerinde daha çok sandalet ayakkabı veya dolgu topuk sandalet ayakkabılar sıkça kullanılır. 

Günlük Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

 

Günlük hayatta çok sık tercih edilen elbiselerin altına, genellikle spor tarzda ve daha çok rahatlığın ön planda olduğu ayakkabı modelleri tercih edilir. Günlük elbise modellerinin altına, ayağı çok fazla yormayan ayakkabı modelleri arasından, her kadının ayak şekline uygun ayakkabının seçilmesi oldukça önemlidir. Son zamanlarda popüler olan ayakkabı modelleri arasından Nike air force, günlük elbiselerin altına çok tercih edilen modeller arasındadır. Günlük kıyafetler, genellikle şık ve sade giyim meraklısı olan kadınların tercih ettiği bir tarzdır. Bu tarza sahip olan kişiler, özellikle kısa topuklu ve yarım açık ayakkabıları daha çok kullanırlar. Topuğun kalın olması özellikle rahatlık açısından ince topuklu ayakkabılara göre daha çok konforludur. 

Klasik Kıyafetin Altına Ayakkabı Seçimi

 

Normal şartlar altında ayakta çok kalındığı zaman ayağa yüklenen yük, topuk bölgesinde olur. Bu nedenle topuklu ayakkabı giyildiği zaman ayağa binen yük ayak topuğundan başlayarak öne doğru kaydırılır. Bu durum ise ayağı genellikle aşırı stres altında bırakarak, çeşitli ayak problemlerine yol açar ve ayak bozukluklarının gelişmesine önceden zemin hazırlar. Ayakkabı seçimi yaparken genellikle topuk ölçüsünden üç ve dört santimetre daha yüksek topuğu olan ayakkabılar tercih edilmemelidir. 

 

Klasik türdeki ayakkabı çeşitleri, genellikle resmi ve şık olan kıyafetlerin altına uyuyabilecek tasarıma sahip ayakkabı çeşitleridir. Klasik ayakkabılar genellikle zarif ve minimal bir tasarıma sahip olduğundan dolayı aynı zamanda sade detaylara da sahiptir. Klasik ayakkabılar kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilir. Klasik türden üretilen ayakkabı modellerinin birçoğu, deri malzemeden üretilir. Deri ayakkabılar genellikle dayanıklılığı ve şıklığı sayesinde kadınlar arasında çok sık tercih edilir. Süet, nubuk ve sentetik malzemeler, klasik ayakkabı modelleri için sık kullanılan malzemelerdir. 

Elbiselerin Kullanıldığı Alana Göre Ayakkabı Seçimi

 

Günlük hayatta giyilen elbiselerin nerede ve ne zaman giyileceği konusunda aksesuar seçmek, kıyafeti gösteren unsurlar arasındadır. Kıyafet üzerine uyum sağlayan aksesuarlar arasında en baş sırada ayakkabı modelleri gelir. Günlük ve özel gün kıyafetlerine uyum sağlayan birden çok ayakkabı modelleri bulunur. Günlük hayatta tercih edilen kıyafetlerin altına daha çok konforlu ve rahat ayakkabılar tercih edildiği için, spor ve babet gibi ayakkabılarda günlük hayatta çok fazla kullanılır.

 

Özel akşamlarda giyilen kıyafetlerin altına, daha gösterişli ve şık ayakkabı modelleri uygun olur. Tek bantlı topuklu ayakkabı, stiletto ve taşlı bilekten bağlanan ayakkabılar gösterişli olduğu için, özel akşamlara uyum sağlayan modellerin başında gelir. Kıyafet tarzına göre ayakkabı seçimi yapılırken, elbisenin rengi de oldukça önemlidir. Kadınlar daha çok elbise ve ayakkabılarına göre renk konusunda zıt renkleri kullanmak isterler. Bunun sebebi ise zıt renklerin, her zaman daha uyumlu bir görüntü elde edeceğini düşünürler.

 

Gece elbiseleri, özel gecelerde tercih edilen şık kıyafetler arasındadır. Özel gecelerin altına genellikle kadınlar topuklu ayakkabıları daha çok tercih ederler. Topuklu ayakkabı tercihi yapılırken kıyafetin boyuna, rengine ve dokusuna göre ayakkabı tercihinde bulunmak gerekir. Genellikle bu ayakkabı modelleri taşlı, simli ve gösterişli olduğu için, kıyafetten daha çok herkesin dikkatini çeken ilk olarak ayakkabı olur.

Ayakkabı Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Ayakkabı, vücutta tıpkı ayak gibi bir bağlantı görevini üstlenir. Ayakkabılar genellikle ayak ve bacaklardaki kas hareketlerini değiştirip kişinin iskelet hareketlerini etkiler. Vücuda uygun olmayan ayakkabı çeşitlerinin kullanımı ayak şeklini bozduğu gibi farklı ayak problemlerine de yol açar. Yanlış ayakkabı seçimi, genelde tırnak batması, nasır ve ayak bozukluğu gibi sorunlara sebep olur. Ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar arasında ki en önemli durum, ayakkabı seçilirken genellikle ayağın şekli baz alınmalı ve ayaktaki en uzun parmağa göre ayakkabı modeli seçilmelidir.

 

Ayağın tarak kısmı genelde ayakkabı seçimi yaparken, ayakkabı ile tam oturması gerekir. Ayakkabı içerisinde ayağın esneme payı olduğu söylenmesi dikkate alınmamalı ve dar ayakkabının gevşeyeceği umularak ayakkabı tercih edilmemelidir. Ayakkabı her zaman ayak bileğini tam sarmalı ve ayakkabının ön kısmı bükülebilir şekilde olmalıdır. Ayakkabı tercih edilirken genellikle ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Şeker hastaları genellikle esnek ve yumuşak ayakkabıları, hastalıklarından dolayı daha çok tercih etmelidir. Deri ayakkabı tercih ediyorsanız eğer içinde astar olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

 

Spor yapan kişiler genellikle yaptıkları spor dalına uygun ayakkabı tercihinde bulunurlar. Örneğin, basketbol spor dalı ile ilgilenenler daha çok basketbol ayakkabısı modelleri arasından bir tercihte bulunması gerekir. Günlük hayatta daha çok tercih edilen ayakkabı modelleri spor tarzdaki ayakkabı çeşitleridir. Kadınlar genellikle günlük hayatta giydikleri kıyafetin altına uygun ayakkabı seçiminde bulunurlar. 

 

Tercih edilen yanlış ayakkabının oluşturduğu sürtünme ve baskı sonucunda genellikle 5.parmağın arkasında, ayağın önünde ve topukta nasır sorunu meydana gelebilir. Günlük hayatta kullanılan yanlış ayakkabı tercihinde bulunulduğu zaman ayak tırnağı, tırnak yatağından ayrılırsa tırnak batması meydana gelebilir. Tırnak batmasındaki en büyük sebeplerinden bir tanesi de yanlış tırnak kesimi olur. Yanlış ayakkabı seçildiği zaman ayakkabı, ayağı yanlardan sıkarak tırnak kenarında herhangi olumsuz yaralar çıkabilir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir