Japonya’da Yeni Bir Test! Koronavirüs 5 Dakika İçinde Tespit Ediliyor

Japonya’da Yeni Bir Test! Koronavirüs 5 Dakika İçinde Tespit Ediliyor
Japonya’da Yeni Bir Test! Koronavirüs 5 Dakika İçinde Tespit Ediliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs ile mücadele durumu tüm dünya genelinde hala daha devam ediyor. Bu süre zarfında Japonya’da koronavirüsün daha kısa süre içinde tespit edilmesi adına yapılan kapsamlı çalışmalar netice verdi.

RIKEN araştırma enstitüsü ile Tokyo Üniversitesi araştırmacıları, covid-19 virüsünü normalden daha kısa bir süre içerisinde tespit eden yeni bir teknik buldu.

Bulunan bu yeni teknikte, test kapsamında alınmış olan numuneler, santimetrekare başına bir milyon girintiye sahip olan, aynı zamanda da mikroskobik biçimleme teknolojisiyle oluşturulmuş cam levha üzerine konuluyor.

Etrafa Işık Yayıyor

 

Test yapımında kullanılan cam levhanın girintileri, her birinde ayrı ayrı ayraç bulunan mikro test odaları görevi görüyor. Levhanın üzerine konulmuş olan bir numunede, koronavirüse ait ribonükleik asit (RNA) taşıdığının tespit edilmesi durumunda, o test odasından etrafa ışık yayılmaya başlıyor.

Bu yeni teknik sayesinde mikro odalar vasıtasıyla küçük miktarda olan virüsler dahi 5 dakika gibi kısa bir zaman içerisinde tespit edilebiliyor.

Baş araştırmacılar arasında yer alan Rikiya Watanabe, metodun hem basit hem de hızlı olduğunu dile getirdi. Bu tekniğin karışık süreçler barındırmadığını söyledi. Bu yeni yöntemin ticarileştirilmesi durumunda ise testin sağlık kurumlarınca da kullanılabileceğinin ifade etti.

Editör: Yasemin Efe

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir