George Floyd Davasında Karar Çıktı

George Floyd Davasında Karar Çıktı
George Floyd Davasında Karar Çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd 25 Mayıs 2020’de dolandırıcılık şüphesiyle Amerikalı polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Olay sırasında eski polis memuru Chauvin’in, Floyd’un boynuna 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle bastırdığı görüntüler olay yaratmıştı. Görüntüler de Floyd’un polis memuruna nefes alamadığını söylediği de net bir şekilde duyuluyordu. Olay sonrası Floyd kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Görüntülerden sonra siyahilere yönelik polis şiddeti olduğu yönünde protestolara neden olmuştu. Protestolar devam ederken Floyd’un ölümüne sebebiyet veren polis memuru olaydan 4 gün sonra göz altına alınmıştı. Hakkında 2. dereceden adam öldürme suçlamasıyla dava açılmış ve tutuklanmıştı. Daha sonra polis memuru 1 milyon dolar kefalet ödeyerek serbest kalmıştı.

29 Marttan beri devam eden ve toplam 45 tanığın dinlendiği davada karar çıktı. 12 kişilik jüri ile yaklaşık 10 saat süren müzakere sonucu yerel saat 16.10’da açıklandı. Floyd’un ölümüne sebebiyet veren eski polis Chauvin cinayetten suçlu bulundu. Kararla birlikte eski polis memurunun hakkındaki kefalet kaldırıldı ve tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir