Cilt bariyerin ne kadar güçlüyse o kadar gençsin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eczacı ve NAHA Aromaterapisti Gülşah Onel’e göre cildin doğal yapısını taklit eden doğru botanikler adeta bir güvenlik görevlisi gibi alttaki dokuyu korumaya alıyor. Doğal koruyucu cilt bariyeriniz, lipidler tarafından bir arada tutulan ölü cilt hücrelerinin bir duvarıdır ve araştırmacılara göre “biyolojik olarak son derece aktiftir ve yalnızca cilt sağlığı için değil, genel sağlık için de büyük önem taşımaktadır.”

Cilt bariyerin ne kadar güçlüyse o kadar gençsin!

Cildinizde kuruluk problemi yaşıyorsanız, Gülşah Onel’in önerisiyle Lonjevite’nin susuz, yüzde yüz yüksek kalite botanik serumlarıyla ciltteki su kaybını önleyerek kurumuş cildi onarabilirsiniz. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, aspir ve jojoba gibi içerikleri hayatınıza katabilirsiniz. Yeteri kadar sebum üretildiğinde, cilt vücuda sinyal göndererek aşırı sebum üretimini kontrol eder ve bariyeri güçlendirmek için çalışmaya başlar.

Güçlü cilt bariyeri sağlandığında, UV radyasyonu, bakteri, toksinler ve hava kirliliğine bağlı diğer istenmeyen partiküller alt tabakaya geçemez olur. Örneğin Omega-3’ler ve Omega 6’lar gibi esansiyel yağ asitleri, sağlıklı hücre zarlarının yapı taşlarıdır. Bu çoklu doymamış yağlar aynı zamanda cildin nemli, dolgun ve genç görünmesini sağlamak için kritik olan cilt bariyerini korumaya yardımcı olur.

İyi yaş almanın sırrı!

İyi bakılan cilt daha zarif bir şekilde yaşlanır ve daha parlak görünür. Cildiniz sağlıklı beslenme, yeterli nemlendirme, bol güneş koruması ve yüksek antioksidan içerikli, kaliteli cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyar. Güçlü bir cilt bariyeri için yeteri kadar emek verir ve ihtiyacınıza yönelik doğru ürünleri kullanırsanız her zaman dengeli hidrasyon ve lipid seviyelerine kavuşursunuz.

Cildinizin Bariyeri Nasıl Zarar Görür?

Bu koruyucu bariyer birçok nedenden dolayı tehlikeye girebilir. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

-Yaş

-Serbest radikaller ve diğer çevresel stresörler

-Hava

-Deterjanlar, aseton ve klorür gibi sert kimyasallar

-Derinin fiziksel olarak aşırı soyulması

-Yetersiz hidrasyon

Yıpranmış bir doğal bariyer, hassas cilt, artan tahriş, iltihaplanma ve kızarıklık gibi bir dizi soruna yol açar. Ne yazık ki bu bir döngüdür: bariyer bozulmaya başladığında, sorunu gidermek için steroidler veya asitler gibi agresif ürünler uygulama eğilimine girebilirsiniz. Oysa bunlar cildin daha da incelmesine neden olur, bu da bariyerin yenilenmesini engeller ve döngü devam eder.

Dermatologlar da öneriyor!

Ecz. Gülşah Onel’in içeriğini uzun süren AR-GE çalışmaları sonucunda oluşturduğu markası Lonjevite, formüllerinde en yüksek kalite botaniklerden, bu botaniklerin içindeki zengin bileşenlerden faydalanıyor. Çok amaçlı ürünler oluşturmak için, özel, antioksidan aktivitesi yüksek, kompleks yağlarla çalışıyor. Kullandığı 30’dan fazla farklı botanik elementi özenle seçen Ecz. Gülşah Onel, cilt sağlığında bütünsel yaklaşıma inanıyor. Gündüz bakımında cildi serbest radikal hasarlarına karşı korumanın, gece bakımında da cildi yenileyici uyku sürecine hazırlamanın önemini vurguluyor. Bu yüzden Lonjevite artık pek çok uzman dermatolog tarafından da önerilen markaların arasında.

Cilt bariyer sağlığı için yağlı ve karma ciltlere Lonjevite Essential Balancing Serum’u öneren Onel, serumun onarma konusunda en zengin kremden daha etkili olduğunu belirtiyor.

Cilt dokusunu iyileştirmek için mavi papatya, ölmez çiçeği, tamanu ve skualen içeren serum, düzenli kullanımda pürüzsüzlüğün yanı sıra dengeleme ve yenileme için çalışıyor.

Kuru ciltler, Fransız Polinezyası ve Güneydoğu Asya yerlilerinin antik çağlardan bu yana cilt sorunları için kullandığı Tamanu yağını içeren Lonjevite Antioxidant Rejuvenating Serum ile tanışmalı. “Yeşil Altın ve Güzellik Yaprağı” olarak da anılan Tamanu içeren Antioxidant Rejuvenating  Serum, düzenli kullanımda sadece cildi iyileştirmekle kalmıyor, nemlendirirken koyu lekelerin giderilmesine de yardımcı oluyor.

Cilt bariyerin ne kadar güçlüyse o kadar gençsin! yazısı ilk önce KadınTR üzerinde ortaya çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir