Botoks İle Sağlıklı Bir Şekilde İstediğiniz Görünüme Ulaşın

Botoks İle Sağlıklı Bir Şekilde İstediğiniz Görünüme Ulaşın
Botoks İle Sağlıklı Bir Şekilde İstediğiniz Görünüme Ulaşın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Botoks genellikle üç ana amaç için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ankara botoks ile kas spazmı kontrolü, şiddetli koltuk altı terlemesi ve kozmetik iyileştirme mümkündür. Doktorunuz, botoksun hangi belirli görünüm sorunlarınızı çözeceğine karar vermenize yardımcı olabilir ve iyi bir aday olup olmadığınız konusunda sizi bilgilendirebilir. Bu sebeple Ankara botoks yaptırmayı düşünenlerin deneyimli ve profesyonel bir tıp doktoru seçmeleri çok önemlidir.

Botoks için iyi bir aday mısınız?

Botoks tedavisi 18 ila 65 yaş arasındaki kişiler için güvenli bir prosedür olarak kabul edilir. Ancak belli durum ve hastalıklara sahip kişiler botoks için iyi bir aday değildir. Belirtilen durumlardan birine sahip değilseniz botoksu güvenle yaptırabilirsiniz.

Bir botulinum toksin markasına alerjiniz varsa veya geçmişte bu ürünlerden kaynaklanan herhangi bir yan etkiye sahipseniz, enjeksiyon bölgesinde cilt enfeksiyonu veya başka bir durum varsa, ALS (Lou Gehrig hastalığı), miyastenia gravis, Lambert-Eaton sendromu veya kaslarınızı veya sinirlerinizi etkileyen başka bir hastalığınız varsa, astım gibi solunum problemleriniz varsa, yutkunmakta zorluk çekiyorsanız, kanama sorunlarınız varsa, yakın gelecekte ameliyat olmayı planlıyorsanız, yüz ameliyatı geçirdiyseniz, alın kaslarınızda güçsüzlük varsa, sarkık göz kapaklarınız mevcutsa, belirli ilaçları, vitaminleri veya takviyeleri alıyor veya yakın zamanda almışsanız botoks tedavisi yaptırmadan önce doktorunuzla konuşmanız ve tüm medikal geçmişinizi detaylı bir şekilde anlatmanız önemlidir.

Botoks tedavisi nasıl yapılır?

Derideki bir kırışıklık tipik olarak doğrudan altında bulunan kasılan bir kasa dik olarak oluşur. Örneğin alındaki kas dikey bir kastır ve kasıldığında (kaşlarınızı kaldırdığınızda olduğu gibi) oluşan çizgiler (kırışıklıklar) yatay olacaktır. Aynı şekilde çatık çizgilerden sorumlu olan iki kas, kaşların arasına hafifçe yatay olarak yerleştirilir, bu nedenle kasıldıklarında kaşları dikey görünür. Ankara botoks, bu dokulara giden sinir uyarılarını bloke ettiği kaslara enjekte edilir. Kaşlarını çatmaya neden olan kas aktivitesi azalır ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Altında kasılan bir kas olmadığı için cilt kırışmakta zorlanır.

Yüzünüz tamamen rahatlamış haldeyken var olan yüz hatlarının tedavisi daha zordur. Botoks bu çizgileri sıklıkla yumuşatabilir ancak her zaman onlardan tamamen kurtulmayı sağlamaz. Botoks enjeksiyonları yaklaşık 10 dakika sürer ve sonrasında herhangi bir iyileşme süresi gerekmez. Normalde birkaç gün içerisinde tam iyileşme görülür. Botoksun normalde kasın kasılmasını sağlayan sinir ucuna yapışması için iki ila dört gün gerekir. Maksimum etki genellikle yaklaşık 10-14 günde ortaya çıkar. Bu nedenle enjeksiyonlardan iki hafta sonra elde edilen etki ne olursa olsun oluşacak maksimum etki olarak düşünülmelidir.

Botoks ağrılı mıdır?

Enjeksiyon işleminin amacı ne olursa olsun hafif bir ağrıya yol açabilir. Ancak Ankara botoksun enjeksiyon işleminin minimal ağrısı dışında herhangi bir rahatsızlığı yoktur. Enjeksiyonlar yapılmadan 10-20 dakika önce bölge topikal anestezik krem veya soğuk paket ile uyuşturulabilir, bu nedenle varsa fazla ağrı hissetmeyebilirsiniz. Anestezik krem geçtikten sonra biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Botoks seansı esnasında ortaya çıkan rahatsızlığı çoğu hasta hafif olarak ifade eder. Endişeli hastalar anestezik talep edebilir ancak botoksa bağlı yoğun bir ağrı şu ana kadar bildirilmemiştir.

Botoksun güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için tedaviyi bir tıp doktorunun gerçekleştirmesi çok önemlidir. Dr. Buket Yıldırım, her hasta ile özel olarak ilgilenmesi ile Ankara’da botoks yaptırmak isteyenlerin bir numaralı tercihidir. Kişiselleştirilmiş programlar sayesinde kliniğe gelen her hastanın istek ve ihtiyaçlarına göre botoks tedavi programları oluşturulur. Bu da tedavinin etkili ve güvenli olmasını sağlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir