Categories: Foto GaleriSağlık

Bel Bölgesinde Yağlanmayı Önleyen Yiyecekler

Bel bölgesinde yağlanma hemen hemen herkesin şikayet ettiği bir durumdur. Erken yaşlarda görülebildiği gibi özellikle 40’lı yaşlardaki kadınlarda menopoza girmesinden dolayı östrojenin azalması ve 30’lu yaşlardaki erkeklerde testestoronun azalması ile daha çok görülmektedir.

Pek çok kişinin sağlık sorunu olan bel çevresi yağlanmaları, kurtulması zor olan bir durumdur. En çok hormonlar ve yaşın neden olduğu bel bölgesi yağlanmaları, bazı besinler ile daha çok artabilmektedir. Bu nedenle, eğer yağlanma şikayetiniz varsa, bu besinlerden uzak durmalısınız. Bel bölgesinde yağlanmayı önleyen yiyecekler hangileridir? sorusunun cevabı yazımızın ilerleyen satırlarında yer alıyor.

Bel Çevresinde Yağlanmayı Arttıran Besinler

 – Başta hamur işi olmak üzere, aşırı yağlı besinler, trans yağlar, gazlı içecekler, alkollü içecekler ve ambalajlı gıdalar

– Rafine şeker, glikoz şurubu ve fruktoz

– Glisemik indeksi yüksek yiyecekler

Vücudun yağlanmasına neden olan besinler kadar, yağı yakmanıza yardımcı olacak besinler de mevcuttur.

Bel Bölgesinde Yağlanmayı Önleyen Yiyecekler Hangileridir?

Yoğurt

 – Yoğurt: İçerisinde bulunan kalsiyum ve potasyum ile bedeni tok tutar. Öğünlerdeki kalori değerini azaltır.

– Yeşil Çay: Yeşil çayda bulunan kateşinler doğrudan bel çevresindeki yağları yakmaya yardımcı olur. Genel kilo kontrolünde de oldukça etkilidir.

– Yumurta:  Yumurta yüksek miktarda kaliteli protein içerir. Bu sayede uzun süre tok tutar. Kan şekerinin gün boyu sabit kalmasını sağlar.

– Kinoa: Lif zengini bir besin olan kinoa, özellikle sindirim sistemine yardımcı olur. Rahat bir boşaltım, dışkılama sağlar. Yoğun miktarda bitkisel protein barındırır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun dengelenmesine yardımcı olur. Ayrıca selenyum, demir, çinko ve E vitamini kaynağıdır.

– Biber: 4 adet portakalın içerisinde bulunan C vitamini bir adet biberde yer almaktadır. Bu yüksek C vitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır. Özellikle demir alımını destekler ve emilimi arttırır.

– Pul Biber: Pul biber, normal bibere göre acı içerdiğinden ve kurutulmuş olduğundan kullanım imkanı oldukça geniştir. Güçlü bir antioksidandır. Yemeklerinize, hatta salatalarınıza bile kullanabilirsiniz.

 Özellikle bel çevresindeki yağları yakmak için öncelikle yaşam tarzınızı gözden geçirmelisiniz. Fiziksel aktivitelerinizi arttırmalı ve beslenme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. Vücudunuz akıllıdır ve kendi kendini düzenleyecek kadar yeteneklidir. Yeter ki ona ihtiyacı olan besinleri ve hareketi sağlayın.

Recent Posts

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Uzun yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; "Annelerimiz; sevginin, merhametin, şefkatin, hoşgörünün ve fedakârlığın…

12 saat ago

Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu

Maçı Gürsel Aksel Stadyumu’nda izleyen Başkan Mutlu, “Efsane geri döndü, Göztepemiz yeniden ait olduğu yerde,…

14 saat ago

Büyükşehir’den gençlere “İlk Yardım Turnuvası” Gençler hayat kurtarmak için yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında ilk yardım eğitimi alan gençleri İlk…

14 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Esma Gizem Aydın ve Ali Erkan İyilikli çiftinin nikâhını kıyarak mutluluklarına ortak oldu

Çiftin ailesi ve sevenlerinin huzurunda nikâhlarını kıyan Başkan Rasim Arı, Esma Gizem ve Ali Erkan…

14 saat ago

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Batuhan Ergöz, Kayseri’de gerçekleştirilen U16 – U18 Atletizm Bölgesel Seçme Yarışmalarında bölge şampiyonu oldu

Seçmelerde U18 kategorisinde 800 metre koşan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Batuhan Ergöz,…

14 saat ago

Kemer’de 10. Merrell Run To Sky Yarışları gerçekleştirildi

Ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonunun merkezi haline gelen Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'nda düzenlenen ödül…

14 saat ago