1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Bebeklerin Sağlıklı Gelişimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin Sağlıklı Gelişimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeğin sağlıklı gelişimi için, bebekle iletişime anne karnında başlanmalıdır. Onunla konuşarak ve dokunarak iletişim kurmaya başlamalısınız. Bebeğinizin doğduğunda ise uyuma ve yeme gibi fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken duygusal ihtiyaçlarını da karşılamak gerekir. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için bebek ile konuşmak ve beraber zaman geçirmek çok önemlidir.

Bebeğiniz doğduktan sonra ona sarılın, onu kucağınıza alın ve kendini güvende hissetmesine izin verin. Zira, bebeklerin en çok ihtiyaç duyduğu şey güven duygusudur. Yemek yedirmenin ve fiziksel beslenmenin yanında duygusal beslenmede bebeğiniz için oldukça önemlidir. Bebeğinizin ruhsal sağlığının iyi olması ve ileride uyumlu bir çocuk olması için mümkün olduğu kadar onunla birebir zaman geçirin. Onunla konuşun ve siz konuşurken sizi dinlemesine ve size cevap vermesine izin verin. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için sizinle iletişime geçmesine, sorduğunuz sorunun cevabını almaya ve onunla göz kontağı kurmaya gayret edin. Bebeğinize sorular sorun, onunla konuşun ve yaptığınız her şeyi onun anlayabileceği bir biçimde bebeğinize anlatın ve bebeğinizin size vücut dili ile veya sözel olarak cevap vermesini bekleyin.

Müzik dinlemek (özellikle klasik müzik), bebeğinizin ruh sağlığı için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalarda hamilelik sürecinde dinlenilen 5 dakikalık klasik müziğin bebeğin iletişiminde ve ruh sağlığının iyi olmasında çok etkili olduğu bilinmekte.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir