1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Alzheimer Hastalığının İlk Belirtilerinden Biri Hafıza Kaybı

Alzheimer Hastalığının İlk Belirtilerinden Biri Hafıza Kaybı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alzheimer hastalığı; hafıza ve davranış gibi fonksiyonların azalmasına sebebiyet veren nörolojik bir hastalıktır. Gelişen beyin hücrelerinin ölümü sonucunda gerçekleşir ve toplum içinde hafıza kaybına sebebiyet vermesiyle bilinir.  

İngiltere’de bulunan Sussex Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucunda kandaki oksijen seviyesi hastalığın erken belirtilerinden olan hafıza kaybı hakkında bilgi sunarak ilerleyen zamanlarda hastalığın önlenmesine olanak sağlanabileceği sonuçlarını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada bir farenin beyni incelenmiş ve beynin hafıza merkezi olan hipokampus hakkında ilginç bilgiler elde edilmiş.  

Normal şartlarda işlevini sorunsuz yerine getiren Hipokampus, beyindeki kan akışını düşürecek bir engelle karşılaştığında nöronları besleyecek kadar enerji bulamıyor bu yüzden de nöronlar çalışmayı durduruyor. Bu da hafıza kaybına sebebiyet vererek ileri süreçte Alzheimer hastalığına neden oluyor. Bunun sebebinin ise düşük kan akışı ve oksijen seviyesinin Alzhemir’a sebebiyet veren maddeleri temizleyememesi olarak görülüyor. 

Editör: Yasemin Efe

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir