Ağzında Kuşla Gömülen Çocuğun Gizemi 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkeologlar, yüzlerce sene önce ağzında ispinoz kuşunun başı ile gömülen bir kız çocuğunun gizemini çözmek için çalışma başlattı. Ancak kuşla gömülen çocuğun gizemi araştırmacılar tarafından bir türlü çözülemedi.

Avrupalılar Orta Çağ’da ölülerini mağaralara gömmeyi bıraktı. Bu sebeple çocuğun cesedi araştırmacılar için epey sıra dışı hale geldi. Almanya’da yayınlanan Praehistorische Zeitschrift (Tarih Öncesi Dergisi) isimli bilimsel dergide yer alan araştırmada “Mağara mezarları genelde Avrupa’daki tarihsel dönemlerde görülmez” ifadelerine yer verdi.  

Makalede ayrıca cesedin ağzında içi doldurulmuş kuş kafası bulunmasının da sıra dışı olduğu ifade edildi. Makaleye göre Avrupa’da söz konusu dönemden kalan, bu türden diğer bir örnek bulunmuyor. Makalede “Birçok kültürde çocukların ruhları, küçük kuşlara benzetilirdi. Ancak söz konusu dönemde kuşların ölünün ağzına yerleştirilmesi şöyle dursun, mezarlara bile konmazdı” ifadeleri yer alıyor. Tünel Wielki Mağarası’ndan çıkarılan ağzında kuşla gömülen çocuğun gizemi tam olarak açıklanamamaktadır. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir