1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Açık Öğretim Lisesi (AOL) Ders Seçim Süresi Uzatıldı Mı?

Açık Öğretim Lisesi (AOL) Ders Seçim Süresi Uzatıldı Mı?

Açık Öğretim Lisesi (AOL) Ders Seçim Süresi Uzatıldı Mı?
Açık Öğretim Lisesi (AOL) Ders Seçim Süresi Uzatıldı Mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler için ders seçim süresinin sonuna geliniyordu. Yapılan yeni açıklamaya göre bu süre uzatıldı. Yapılan açıklamada sistemin daha önce güncelleme sebebiyle ders seçimine kapatıldığı belirtildi. Verilen bu ek sürenin ise güncellemeye istinaden olduğu düşünülüyor.

Bu doğrultuda ise 19 Mart 2021 tarihi itibariyle sona erecek olan ders seçimleri bir gün daha uzatıldı. Yani 20 Mart 2021 tarihine kadar öğrenciler ders seçimine devam edebilecek.

Peki Açık öğretim lisesi (AOL) ders seçimi nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz detaylar!

AOL Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Açık öğretim lisesinin kendi sayfası olan https://aol.meb.gov.tr/ sayfası üzerinden öğrenci girişi bölümüne gelmeniz gerekir. Ardından panele öğrenci numaranızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Bu işlem sonucunda sisteme giriş yapmış olacaksınız.

Sonrasında ise sol tarafta kayıt yenileme ders seçme bölümü var. O ekran üzerinden de ders seçme işlemleri kısmına tıklamanız gerekiyor.

Açılan ekrandan birinci dönemden itibaren seçebileceğiniz dersler sıralanıyor. Seçmek istediğiniz dersin satır başına gelip seçme işlemini yapmanız mümkündür. Dilerseniz otomatik ders seçme ekranına tıklayarak derslerinizi otomatik seçebilirsiniz.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir