Amerikan Kardiyoloji Koleji tıp derneği bir bilimsel oturumda 6 saatten az 7 saatten fazla uyuyanların kalp krizi ve felç geçirme ihtimallerinin geceleri 6-7 saat süresinde uyuyan kişilere göre daha fazla olduğunu açıklayan bir çalışma sundu.
Bilim insanları tarafınca yapılan araştırma da günlük 6 ila 7 saat gece uykusunun kalp sağlığı açısından faydalı olduğu tespit edildi. Amerika’da yürütülen Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi’nde 2005-2010 yılları arasında 14 bin 79 orta yaşlı kişinin bilgilerini analiz eden bilim insanları ankete katılım sağlayan kişileri 3 kategoriye ayırdı.
Katılımcıların damar tıkanıklığı ile ilgili kalp rahatsızlıkları risklerini gözlemleyen bilim insanları, araştırma sonucunda uyku süresi ile kalp sağlığı arasında mutlak bir bağlantı olduğunu belirledi. Bu yüzden 6 saatten az 7 saatten fazla uyuyanların dikkatli olmaları söylendi.
Editör: Yasemin Efe
Bağımsız, yeni nesil, tarafsız haber ve haberciliğin en üst noktasında yer alan habergezgini.com ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemini takip edebilirsiniz.