1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ağız Kokusunu Önlemek İçin Elma ve Armut Faydalı

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Elma ve Armut Faydalı

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Elma ve Armut
Ağız kokusunu önlemek için hangi meyveler faydalıdır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağız  kokusunu önlemek için elma ve armut tüketilebilir. Lifli gıdalar için hem dişler üzerinde hem de ağız dokularında temizliğe katkı sağladığı noktasında açıklama yapan Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik, aynı zamanda beslenme önerilerde bulundu.

Ramazan ayı içinde yaşanan ağız ve diş sağlığıyla alakalı sorunlardan birinin ağız kokusu olduğunu belirten Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik, ağız kokusunun toplumda sık görülen, moral düşüklüğü, motivasyon düşüklüğü ve bireylerin sosyal yaşamlarında birtakım sorunlara yol açan bir problem olduğunu belirtti. Ramazan ayında çoğunlukla tüketilen gıdalara bağlı olarak ortaya çıkan kötü ağız kokusunun birçok sebebi olduğunu dile getiren Uzm. Dt. Halil Çelik, iyi temizlenmeyen dişlerde ve ağız boşluğunda bakterilerin oluşturduğu diş çürükleri, diş eti iltihapları, sülfürlü bileşikler, sindirim sistemindeki problemler, farenjit, sinüzit, gibi rahatsızlıkların en yaygın nedenler arasında geldiğini vurguladı.

Ağız Kokusunu Önlemek İçin Elma ve Armut Faydalı

Sahur ve iftar sonrasında mutlaka diş temizliği yapılması gerektiğini belirten Çelik, aynı zamanda elma armut gibi besinler tüketerek de bu sorunlardan kurtulabileceğinizi söyledi.

Sağlık kategorimizde yer alan yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: Berin Softa

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir