Zerdeçal Pek Bilinmeyen Şifaları

Zerdeçal Pek Bilinmeyen Şifaları
Zerdeçal Pek Bilinmeyen Şifaları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zerdeçalın faydaları olarak, hemen hemen hepimizin bildiği kansere karşı koruyucu, durdurucu etkisi, AIDS ve hepatit virüsüne karşı yavaşlatıcı olduğu, safra taşı eritmeye yardımcı etkileri bulunuyor.

Dr. Ender Saraç, ömrünüze ömür katacak muhteşem bilgiler aktardı;

Anavatanı Hindistan olan zerdeçalın içerisinde eser miktarda vitamin ve mineral bulunuyor. Son yıllarda fazlasıyla asidik besleniyoruz. Fastfood, asitli içecekler vs. Zerdeçal bilinen en güçlü antiasit yani alkali maddedir. Safra taşını eritmede, bağırsakları sakinleştirmede çok etkilidir. Mide rahatsızlıklarının onarımı için destek verir.

Bir araştırmada, istatistiğe bakıldığında Hindistan’da olması gerektiği kadar erken bunama görülmüyor. Karaciğer sirozu fazla bulunmuyor. Bunun en büyük nedeni Hintlilerin köri adı verildiği geleneksel Hint karışımını kullanmalarıdır. Körinin ana ham maddesi zerdeçaldır. Aynı zamanda köri içerisinde zerdeçalın yanı sıra karabiber, kimyon ve zencefil gibi baharatlar da bulunuyor. Zerdeçalın çok fazla emilme özelliği bulunmadığı için tüketimi sırasında destekleyici baharatlar olan karabiber, kimyon ve zencefil ile birlikle alınması şifayı artırır.

Zerdeçal olarak da bilinen kurkumin, kan beyin bariyerini aşabilen çok nadir maddelerden biridir. Bu şekilde, erken bunama veya unutkanlık, hatta bazı durumlarda depresyona karşı hem koruma hem tedavide fazlasıyla etkisi bulunuyor.

Zerdeçalın içerisinde son yıllarda yeni bir doğal madde daha bulundu. Bunun ismi turmerone. Beyinde kök hücrelerin oluşumunu nöronlara dönüşme yönünde destekleyerek beyin hücrelerinin ve nöron sayılarının artmasına veya azalma hızının yavaşlamasına yardımcı olduğu saptandı. Aynı zamanda doğal mutluluk hormonu adı verilen serotoninin artmasını destekleyici etkisi bulunuyor. Böylelikle depresyon tedavisi için oldukça etkili.

Spor yapanlar, kaslarını korumak isteyenler, spor esnasında enerjik olmak isteyenler.. Zerdeçal bu yönde de fazlasıyla etkili. Zerdeçalın içerisindeki kurkumin, kas ağrılarının azalması, kas performansının artırılması, kasların yorgunluğunun azalması ve yoğun spor yapanlarda oluşan aşırı bitkinlik için çok etkilidir.

Peki zerdeçal tüketimi ne kadar ve nasıl olmalıdır?

Gün içerisinde sabah, öğle ve akşam olmak üzere birer çay kaşığı zerdeçalı bal ile karıştırarak macun halinde, sıcak kaynar suyla yapılmış herhangi bitki çayıyla alınabilir.

Yemeklerin içerisine katabilirsiniz. Aynı zamanda doğal gıda boyasıdır. Yemeğin rengini turuncu yapar. Hızlı şekilde hazmedilmesini sağlar.

Küçük bir ipucu, zerdeçalın kokusu iştah krizinizi ortadan kaldıracaktır.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir