Yıldızı Parlayan Çanakkale İnşaat Firmaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale, inşaat sektörünün en hızlı olduğu şehirlerden bir tanesi. Bunun en büyük sebebi köprünün yapılmasıyla oluşan yeni lojistik ağı ve değerlenen arsalara gelen yeni yatırımcılar. Fiyat endekslerinin yükselmiş olması yatırımcıların yönlerini Çanakkale’deki arsalara ve üzerlerine yapılacak olan yeni yatırımlara çevirdi. Bu haraketlilik elbette yereldeki tüm sektörlere pozitif etkisi olduğu gibi inşaat sektöründe de ciddi haraketliliklere sebep oldu. Bu süreçten çoğu Çanakkale inşaat firmaları yatay seyir takip ederken bazı firmalar da yıldızını parlatan firmalar arasında yerini aldı.

Çanakkale İnşaat Firmalarında Kalite ve Güvenilirlik

Maalesef bazı sektörler adı mimlenmiş ve güven ortamının minimum düzeyde olduğu sektörlerdendir. İşini iyi ve temiz yapan kişileri hariç tutarak taksicilik ve inşaat sektörü bu durumun en önce olduğu sektörlerden.

İnşaat sektöründeki bu durumun temel sebebi kaba tabirle eline malayı alan herkesin bu sektörde yer alması. Maalesef ülkemizde inşaat firması kurmanın, müteahhitlik yapmanın herhangi bir lisans veya eğitim ön koşulu yok. Bu sebeple sektördeki kalite ve güven ortamı alt seviyelere gerilemiştir.

Bu yazıları kaleme alırken işini temiz ve kaliteli yapan kişilerinde bu sektörde olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu kişileri de zan altında bırakmak istemeyiz.

Yıldızı Parlayan Çanakkale İnşaat Firmaları
Yıldızı Parlayan Çanakkale İnşaat Firmaları

Çanakkale İnşaat Firması Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Elinizde belli bir miktar birikiminiz var ve bu para ile keyif yapabileceğiniz, huzur bulabileceğiniz bir ev, yazlık yaptırmak istiyorsunuz. Eğer ki tercihlerinizi yaparken doğru bir tercih yapmazsanız beklediğiniz huzuru kaçıracak bir süreç sizi bekleyebilir. Peki doğru tercihi nasıl yapacaksınız, nelere dikkat etmeniz gerekir şimdi bunlardan bahsedelim.

Tercih edeceğiniz şirketleri değerlendirirken mümkün olduğunca mühendis yönetici kadrosuna sahip şirketlerle anlaşmanız yapım aşamasında evlerinizi mühendislik detaylarına, yönetmeliklere daha uygun ve kaliteli bir işçilikle yapılmasını sağlayacaktır.

İş yapacağınız firmaları geçmişini daha önce yaptıkları büyük işleri muhakkak araştırın. Mümkünse önceki müşterileri ile görüşme sağlayarak görüşlerini dinleyin.

Anlaşmadan önce muhakkak yüz yüze görüşün ve bir çayını için. Sohbet ettiğiniz insan size kendisi hakkında genel bir yargı oluşturacaktır.

İş yapan kişinin ilgisini ölçün. Görüştüğünüz kişi size arsayı, bilgileri detaylı görmeden fiyat veriyorsa emin olun ki size çok yüksek bir fiyat sunuyordur. Çünkü inşaat sektörü pek çok riski barındıran bir sektördür ve keşif yapmaksızın fiyat vermek tüm riskleri kapsayacak bir fiyat vermektir.

Yıldızı Parlayan Çanakkale İnşaat Firmaları

Her şehirde olduğu gibi Çanakkale’de de pek çok inşaat şirketi mevcut. Ancak Çanakkale inşaat firmaları arasında da elek üstü kalabilen, kendini öne çıkaran bazı markalar oldu. Bunların başında Çanakkale Altungazi Yapı Mühendislik firması yer aldı. Altungazi Yapı Mühendislik yaptığı konut inşaatları haricinde 1915 Çanakkale Köprüsünde iş almayı başaran ilk Çanakkale inşaat ve mühendislik firması olmayı başardı.

Bu konuyla alakalı şirket yöneticisi Yunus Emre ALTUNIŞIK durumu şöyle özetledi;

“Şirketimiz olarak kendimizi bu sektörün idealist bir markası olarak tanımladık.  Sektöre girdiğimiz ilk günden bugüne kadar inşaat sektörüne örnek çalışmalar yürüttük. Bugün verdiğimiz emeklerin karşılığını 1915 Çanakkale Köprüsü projesinde yer alabilen Çanakkale yerelindeki ilk inşaat şirketi olarak aldığımızı düşünüyorum. Biz yolumuza ilk günkü aşkla devam edeceğiz ve başarılarımızın karşılığı da bizleri bulacak İnşallah.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir