Yılbaşı hediyesi nasıl seçilmeli?

Yılbaşı hediyesi nasıl seçilmeli?
Yılbaşı hediyesi nasıl seçilmeli?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıl yaklaştıkça sevdiğimiz insanları mutlu etmenin yollarını ararız. Bir yandan yılbaşı akşamındaki aktivitelerimizi planlarken, diğer yandan arkadaşlarımıza, ailemize hangi hediyeleri alacağımızı düşünürüz. Sevdiklerimizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmelerini dileyerek onlara aldığımız hediyeleri veririz ve tabii ki beğenileri de bizim için çok önemlidir. Hediye seçimi yaparken hediye alacağınız kişinin en çok vakit geçirdiği yerleri bilmek faydanıza olacaktır. Mesela; boş zamanlarda oyun oynamayı seven bir arkadaşınız var ise, son sürüm yeni oyunlardan satın alabilirsiniz. Sevdiğiniz insanlara hediye seçerken maddi değerini göz ardı edebilirsiniz. Önceliğiniz hediyenizi verdiğinizde onların hissettiği mutluluk olur. Bunun için de tüm alternatifleri gözden geçirip, çok iyi düşünerek hareket etmelisiniz. Sevgiliniz ile ciddi bir ilişkinin içindeyseniz tek taş yüzük harika bir seçim olacaktır. Eğer ilişkiniz henüz yeniyse şık bir kolye, çok satılan bir şiir kitabı veya kazak modellerine bakabilirsiniz. Hediye alacağınız kişi atıştırmalıklar yapmak için mutfağa girmeyi seviyor ve yemek, hamur işi, kek, kurabiye yapıyorsa o kişi için küçük ev aletleri, kahve makinesi veya pratik mutfak aletleri almak çok iyi bir hediye seçimi olacaktır. Peki iyi bir kahve makinesi seçimi için nelere dikkat edilmeli? Yazımızın devamında bu konuda size birkaç ipucu vereceğiz. 

Kahve makinesi seçimi nasıl yapılır?

En iyi kahve makinesinin kaşıklı makineler olduğunu mu düşünüyorsunuz? Profesyonel kullanıma göre kaşıklı makineler ikiye ayrılır; tek grup ve çift gruplu makineler. Bunları kullanabilmek için uzmanlar tarafından makine su ve elektriğe bağlanmalı. Ayrıca makinenin kendisi kahve öğütemediği için yardımcı eleman olarak bir değirmen almanız gerekecektir. Kullanımı ise; öncelikle değirmende öğütülen kahveyi kaşığın içine koyarak preslemek gerekiyor, sonrasında kaşığı makineye yerleştirme işlemini yaptıktan sonra belirli oranda basınçlı kaynar suyun kahvenin içinden geçirerek espresso elde ediliyor. Kaşıklı makineler eğer sütlü kahve hazırlamak istenirse sütü buhar çubuğu aracılığıyla hem ısıtıp hem köpürtmeye olanak sağlar. 

Kahve makinesi için bir diğer seçeneğiniz otomatik kahve makineleri. Kaşıklı makinelerin çok zahmetli ve yorucu olduğunu düşünüyorsanız tek bir tuşla oldukça güzel ve lezzetli bir fincan kahve keyfini sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Günümüzde otomatik kahve makineleri hemen hemen çok başarılı bir baristanın yaptığı kahvelerden farksız kahve hazırlayabiliyor. Kendine ait kahve haznesi, atık su kabı, temiz su kabı ve damla tepsisinin bulunması ise otomatik kahve makinesini tercih etme sebeplerinizi arttırıyor. Elbette ki otomatik kahve makinelerinin her bütçeye uygun olanı mevcut, önemli olan kısım hediye alacağınız kişinin ihtiyacına yönelik makul fiyat performans oranı olan makineyi bulabilmek. 

Full otomatik kahve makinelerinde haznenin büyüklüğü, tek seferde kaç fincan kahve yapabildiği, süt ısıtma ve köpürtme özelliğinin olup olmaması makinenin fiyatını belirler. Hediye alacağınız kişinin ihtiyaçlarını ve hayat stilini bilmenin hangi kahve makinesinin doğru tercih olduğunu anlamak için size faydası olacaktır. Örneğin, süt köpürtücüsü olmayan bir makine tercih edip ayrıyetten bir süt köpürtücüsü almanız size daha uygun fiyata mal olacaktır. Hediye olarak alacağınız tam otomatik kahve makinesini belirlerken aklınızda olması gereken en önemli konulardan birisi de yedek parça ve teknik destek olanakları. Tüm makinelerde olduğu gibi bu destekten faydalanabilmek için tam otomatik kahve makinelerinin bakımı fazlasıyla önemli. 

Gelelim kapsül kahve makinelerine, bu makineler otomatik kahve makinelerinden daha uygun fiyatlı ve atık temizliği daha kolay, bu sebeple de birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Kapsül kahve makineleri ev tipi ve profesyonel tip olarak ikiye ayrılıyor. Ev tipi olan kapsül kahve makinelerinde genelde espresso ve americano dışındaki çoğu ürün için harici bir süt köpürtücüsüne ihtiyaç oluyor. Hediye alacağınız kişinin tüketim miktarına göre kapsül kahve makinesi seçenekleriniz değişmekle birlikte, kapsül kahveler çekirdek kahvelere nazaran daha pahalı olsa bile makineye ayırdığınız bütçe daha az olacağından aynı fiyata oldukça fazla kahve elde etme şansı olacaktır. Bildiğiniz gibi çekirdek kahve hava ile temas ettiği andan itibaren bayatlamaya başlar. Doğru saklama koşullarında dahi olsa makine içerisinde bekleyen kahvenin aroması kaybolur ve kalitesi düşer. Kapsül kahve kalitesini her daim koruyor olduğundan tam otomatik kahve makinelerine nazaran daha avantajlıdır. Ürünler tek bir kahve fincanı için paketlenir ve havası alınır. Böylelikle çekirdek kahvedeki gibi paketi açtıktan sonra kalite kaybı olmaz. Her fincan kahve tazelik ve kalite kokar. Ayrıca, hediye alacağınız kişi farklı harmanlar içeren kapsülleri tercih ederek sabahları ayılmak için sert bir espresso, akşamları ise kafeinsiz kahve içme şansına sahip olur. Yalnızca kapsül kahve makinelerinde kapsül-makine uyumuna dikkat etmek gerektiğini bilmeniz gerekir. 

Eğer ‘Espresso hediye alacağım kişiye ağır gelir ben filtre kahve makinesi alayım.’ diyorsanız bunun için de yazdığımız bir kaç şey var. Filtre kahve makineleri de aynı diğer kahve makineleri gibi ev tipi ve profesyonel olmak üzere ikiye ayrılır. Filtre kahvenin demleme yöntemi sebebiyle espressodan çok çok farklı bir kahve çeşidi elde edilir. Çoğu evde tercih edilen filtre kahve makinesi kullanımı oldukça kolay olduğundan ve tek seferde birçok kişiye kahve yapılabildiği için kalabalık arkadaş gruplarının kurtarıcısı olur. Filtre kahve makineleri sistemsel açıdan fazla basit yapıda olduğundan oldukça ulaşılabilir durumda. Neredeyse üretilen tüm filtre kahve makineleri küçük ayırıcı özellikler dışında aynı mantıkla kahveyi demliyor. Bundan sebep çok her bütçeye uygun filtre kahve makinesi bulmak mümkün.  

Neticede hangi kahve makinesinin hediye alacağınız kişi için uygun olduğunu bir kaç soru sonrasında kolayca tespit edebilirsiniz. Kahve makinesi için bütçeniz ne kadar? Hediye alacağınız kişi günde ne kadar kahve içiyor? Süt köpüğü onun için ne kadar önemli? Kahve makinesini temizlemek için vakti var mı? Bu soruların cevaplarını bulduğunuzda HepsiBurada’nın geniş filtreleme yöntemini kullanarak uygun fiyat performans ürününü bulabilir ve HepsiBurada güvencesiyle kahve makinenizi satın alabilirsiniz. 

İş arkadaşına yılbaşı hediyesi nasıl seçilir?

Yeni yılı karşılarken hediyeleşmek, hem hediye alanı hem de vereni mutlu eder. Pek çok ofiste hediyeler yılbaşı ağacının altında biriktirilir. Yeni yıla özgü kıyafet veya aksesuar kullanmakta yılbaşının olmazsa olmazı haline gelmiştir. Hediyelerin şık yılbaşı çoraplarının içine konması sizi ve arkadaşlarınızı mutlu eder. İş arkadaşınıza yılbaşı hediyesi alacağınız zaman çoğunlukla ofis eşyalarına yönelebilirsiniz. Ofiste ihtiyaç duyabileceği kalem, takvim ve not defteri vb. veya minik bir yılbaşı ağacı, noel baba biblosu gibi dekoratif eşyalar satın alabilirsiniz. Eğer kişisel bir hediye almak istiyorsanız erkek iş arkadaşlarınız için şık bir kol düğmesi veya kravat modellerine bakabilirsiniz. Kadın iş arkadaşlarınız için de zarif gümüş küpe veya şık kazak modellerine bakabilirsiniz. Yılbaşı temalı dekoratif ürünleri de tercih ederek arkadaşlarınızı mutlu edebilirsiniz. Herkesin bildiği gibi yeni yıl renkleri kırmızı, altın sarısı ve yeşildir. Kırmızının yeni yılda kişiye şans getireceği gibi bir inanç vardır. Yeni yılın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacak olan tüm bu ürünler, şıklığı ve ışıl ışıl görüntüsüyle evlerine canlılık katacaktır. Yeni yılda mutluluk, şans ve huzur sizinle olsun, sevdikleriniz ile nice yeni yıllara!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir