İçişleri Bakanlığı Yeni Pazar Yerleri Genelgesi Yayınladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede, mevsimsel etkiler sebebiyle ürünlerde yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerinin kısa olması sebebiyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin israf olabileceği yönünde tespitler yapıldığı belirtildi. Bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı yeni pazar yerleri genelgesi yayınladı.

Bu noktada, ilgili Bakanlıklar, kamu kurumları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde alınan kararlar şu biçimde sıralandı:  

  • Tüm ülkede yürürlükte olan tam kapanma dönemi boyunca, 8 -15 Mayıs 2021 tarihleri içerisindeki cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yalnızca sebze/meyve satışı yapan pazar yerleri hizmet verecek. 
  • Vatandaşların sebze/meyve ihtiyaçlarını karşılama amacı ile yalnızca oturdukları bölgeye en yakın pazar yerine gitmelerine izin verilecek. 
  • Pazar yerlerinde sebze ve meyvenin dışında, temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise asla izin verilmeyecek.  
  • Pazar yerlerinde meydana gelebilecek yoğunluk hesaba katılarak Valilik/Kaymakamlıkların bağlantısıyla mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacak.  Bölgede bulunan pazar yerleri ya genişletilecek ya da ilave pazar alanları oluşturulacak.  
  • Pazar yerlerinin giriş çıkış kontrolünü sağlamak amacıyla belirlenen noktalar dışında diğer tüm alanlar kapatılarak kontrolsüz giriş çıkışların önüne geçilecek. 

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir