Yeni Özellikleriyle iPhone 14

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

iPhone 14, yepyeni özellikleriyle Eylül 2022 tarihinde tanıtıldı. Apple, gündemdeki yerini aldı ve korumaya devam edecek gibi görünüyor. iPhone modelleri arasında çeşitli özellikler yer aldığı için tercih etmekte biraz zorlanabilirsiniz. Ancak seçeceğiniz modelin ihtiyaçlarınızı karşılar niteliklerde olmasına özen gösteriniz. Efsane Kasım kampanyalarıyla indirime girecek bir ürün grubu da iPhone’lardır. Birçok kişi, yeni iPhone 14 fırsatlarını değerlendirmek istiyor ve araştırmalarını bu bağlamda yapıyor.

iPhone söz konusu olduğunda birçok modelin varlığı söz konusudur. 2G ile başlayan süreç, iPhone 14 ile devam ediyor. Her yeni modelde birçok özellik, ilgili telefonlara eklenmektedir. İlgili yeniliklerin ağırlıklı olarak kamera özelliklerinde yapıldığını görüyoruz. iPhone 14 için de bu durum geçerlidir. Yeni telefon alma noktasında tercihinizi iPhone’dan yana kullanacaksanız, tüm özellikleri ve modelleri araştırmalısınız. Böylelikle en doğru modeli bulmanız kolaylaşacaktır.

iPhone 14, kamera başta olmak üzere çeşitli özellikler bakımından yenilik getirmektedir. Bununla beraber tasarım anlamında seçenekler arasına mavi rengin eklendiğini de söyleyelim. Gerek tasarımıyla, gerekse de teknolojik özellikleriyle ön planda olan iPhone, yeni telefon modelleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Modeller arasında birtakım özelliklere göre farklı sürümlerin mevcut olduğunu da bilmeniz gerekiyor.

Kusursuz Tasarımıyla iPhone 14

iPhone’lar dikkate alındığında tasarım özelliklerinin oldukça dikkat çekici bir yapıda olduğu görülmektedir. Aynı yenilikçi ve özgün anlayış, iPhone 14 serisinde de devam ettirilmiştir. Önceki modellerde aşina olduğumuz gibi 14 serisinde de “Pro”, “Pro Max” gibi sürümler mevcut. İhtiyaçlarınıza göre ilgili sürümlerden birisini tercih edebilir, harika özellikleri bulunan bir telefona sahip olabilirsiniz. Serinin en gelişmiş modeli iPhone 14 Pro Max olarak belirtilebilir.

iPhone 14 tasarım olarak incelendiğinde köşeli ekran anlayışının devam ettiğini hemen söyleyelim. Hafif ağırlık, büyük boyut özellikleri de yine aynı şekilde devam ettirilmiş. OLED ekran teknolojisi, tasarım anlamında büyük destekçi konumundadır. Bununla birlikte gece yarısı, mor, kırmızı vb. gibi renk seçeneklerine mavi rengi de eklenmiştir. Bu noktada iPhone 14, mavi rengini sevenler tarafından oldukça sevileceğe benziyor.

Cep telefonu alma aşamasında dikkat edilen unsurlardan birisi de tasarımdır. Özellikle iPhone modellerinde bu unsura daha çok dikkat ediliyor. Telefonun özellikleri kadar tasarımı da çok önemlidir. Bu nedenle kişiler tasarım özelliklerine ekstra hassasiyetle yaklaşıyor. iPhone modelleri arasında en yenilikçi özellikler 14 serisinde toplanmış diyebiliriz. Tüm yenilikçi özelliklere ek olarak modern tasarım anlayışı da iPhone 14’e yansıtılmış durumda. Ayrıca iPhone 14 serisinde büyük ekranlı telefon sevenler için aynı özellikler sürdürülmektedir. Önceki modellerde olduğu gibi 6.1 inç’lik ekranıyla kullanıcılar açısından oldukça tatmin edici seviyede diyebiliriz.

iPhone 14 Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cep telefonu almaya karar verdikten sonra pek çok unsura dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle iPhone alırken burada biraz daha hassas olmanız gerekir. Çünkü iPhone’lar, hem özellikleri hem de fiyatlarıyla oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu bağlamda iPhone 14 fiyatları açısından inceleme yapmadan ilgili modeli satın almamanız önerilmektedir. iPhone 14 alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar aşağıdaki gibidir;

  • iPhone 14 almaya karar verdiyseniz ilk olarak telefonun tasarım özelliklerini inceleyin. Çünkü iPhone’lar, gerçekten de tasarım anlamında dikkatleri üzerine çekiyor. Tasarım yapısının size hitap edip etmediğini kontrol ederek satın alma işlemlerine devam edebilirsiniz.
  • iPhone 14 alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur kamera özellikleridir. Her ne kadar yeni gelen iPhone modellerinde kamera iyileştirmeleri söz konusu olsa da bunun ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına mutlaka bakınız. Bu bağlamda cihazın inceleme videolarını incelemenizi öneriyoruz.
  • iPhone 14 satın alma aşamasında dikkat edilecek unsurlardan bir diğeri satış fiyatı olacaktır. iPhone 14 fiyatları, temel olarak Apple tarafından belirlense de birçok faktöre göre değişiklik gösterebiliyor. Yılın belli dönemlerinde ise mağazaların oluşturduğu kampanyaları mutlaka takip edin. Bu şekilde fiyat avantajı sağlayabilir, bütçenizden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca modelin sürümleri arasında ihtiyaçlarını gözeterek tercih yapmanız da ciddi anlamda tasarruf sağlayacaktır.
  • iPhone modelleri tercihinde kullanıcılar, kaliteye hassasiyetle yaklaşır. Hemen her iPhone modelinin kaliteli olduğunu söyleyebilsek de modeller arasında kalite farklarının olduğu gerçektir. Bu anlamda eski modellere gidildikçe özellik ve kalite bakımından bazı düşüşler gözlenebilir. Bu unsurlara da dikkat etmeniz öneriliyor.
  • SAR değeri, telefon alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar arasındadır. Telefonun yaymış olduğu radyasyon miktarını ifade eden SAR değeri, bu bağlamda önemlidir. iPhone 14 modelinin SAR değeri oldukça makul düzeylerde olsa da bunu bizzat özellik araştırması yaparak teyit etmeniz gerekmektedir.

iPhone Cep Telefonu Modelleri

iphone cep telefonu modelleri
iphone cep telefonu modelleri

iPhone cep telefonu modelleri, genel olarak bir sayı ile ifade ediliyor. Yeni modelin ismi de genel anlamda ilgili sayıya +1 eklenerek oluşturuluyor. Ancak iPhone X, iPhone SE gibi harflerden oluşan versiyonlar da mevcuttur. Özellikle iPhone X’in Apple ve kullanıcılar açısından özel bir yeri bulunduğunu söyleyelim. Çünkü iPhone X, ilk iPhone çıkış tarihinin onuncu yılına özel üretilmiştir. iPhone 2G ile başlayan süreç 3G ile devam etmiş ve iPhone 14’e kadar gelmiştir. Bununla birlikte iPhone modellerinin ayrıca sürümleri de mevcuttur. Bu sürümler, “Mini”, “Max”, “Plus”, “Pro”, “S” gibi kelimelerle isimlendiriliyor. İlgili sürümler, orijinal iPhone sürümünün geliştirilmiş halini ifade eder. Sadece Mini takımına sahip olan telefonlar bunun istisnasını oluşturur. Orijinal iPhone serisine gereksiz özelliklerin çıkarılarak uygun bir hale getirilmesiyle Mini takısı oluşturuluyor.

iPhone telefon modellerinden hangisini tercih ediyor olursanız olun, mutlaka araştırma yapmanız öneriliyor. Özellikler arasında anlamadığınız noktalar mutlaka bulunacaktır. Bunları özellikle araştırıp öğrenmeniz gerekiyor. Bu şekilde ilgili özelliklere ihtiyacınızın olup olmadığına karar verebilirsiniz. Örneğin iPhone 14 Pro Max ürününde birçok özellik bulunur. Ancak bunlara ihtiyacınız yoksa satın almanızın bir anlamı olmayacaktır.

iPhone 14 Fiyatları

iPhone 14 fiyatları, önceki modellerde olduğu gibi belli başlı faktörlere göre belirlenmiştir. Apple’ın yürütmüş olduğu fiyat politikaları doğrultusunda kâr marjı ve maliyetler, fiyatlar üzerindeki en önemli noktaları oluşturuyor. Dolayısıyla iPhone 14 satış fiyatı, Apple tarafından bu şekilde belirlenir diyebiliriz. Tabi bu unsurlara piyasa dinamiklerini de eklememiz gerekiyor.

iPhone fiyatları, ilgili ürünün üretilmesinden sonra yaşanan ticari hareketlilik sonucunda da değişiklik gösterir. Özellikle gümrük vergisi gibi vergiler, ilgili fiyatların artmasına neden oluyor. Ülkemiz açısından en etkili unsurun döviz fiyatları olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde yaşanan döviz fiyatı gelişmeleri, fiyatların sabit kalmamasını sağlıyor. Aracı firmaların satış politikaları, pazarlama maliyetleri ve tanıtım faaliyetleri de fiyatlar üzerinde belirleyicidir diyebiliriz.

Yeni bir iPhone modeli çıktığında eski modellerin nispeten ucuzladığını görüyoruz. Bunun nedeni talebin yeni modele kaymasıyla yaşanan eski modellerdeki talep azlığıdır. Talebin azalmasıyla birlikte fiyatların düşmesi söz konusudur. Birçok kullanıcı için bu durum, eşsiz bir alım fırsatı doğuruyor. Hayallerinizi süsleyen iPhone modeline, bu dönemleri takip ederek ve aynı zamanda indirim – kampanya dönemlerini araştırarak, uygun bütçelere sahip olabilirsiniz. iPhone, gelişmiş seçenekleriyle bünyesinde birçok telefon barındırıyor. Bu nedenle hemen her bütçeye uygun bir iPhone modeli bulabilmeniz mümkündür diyebiliriz. 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir