Sağlık

Vuhan’a Giden Dünya Sağlık Örgütü’nün İlk Açıklamaları Geldi

Düzenledikleri brifingle virüsün kaynağı hakkında açıklamalar yapmaya başlayan uzmanlar, ilk açıklamalarında virüs kaynağı olarak bir hayvana işaret eden herhangi bir bulguya rastlamadıklarını belirttiler.

Uzmanların bir diğer açıklaması da virüsün Aralık 2019’dan önce Çin’in Vuhan kentinde tespit edilmediği oldu. Çin’in Vuhan şehrine gitmeden önce çeşitli bürokratik engeller ile karşılaşan yetkililer, karantina süreleri bittikten sonra kentte yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgileri açıklamaya başladılar.

İlk araştırmalar sonucunda yeni bilgilere ulaştıklarını ancak bu bilgilerin genel bilgiler ve salgın hakkında daha önce bilinenleri önemli ölçüde değiştirmeyeceği açıklandı.

Virüs uzmanlı olan Peter Ben Embarek tarafından yapılan açıklamalarda virüsün kökeninin bir hayvanı işaret etmediği ve salgının daha önceden Çin’in Vuhan kentinde tespit edilmemiş olduğu vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından araştırılan diğer konu ise tüm dünyanın gündeminde varlığını uzun süredir sürdüren ve hararetli tartışmalara neden olan virüsün laboratuvardan çıkmış olabileceği konusuydu. Uzmanların yaptığı ilk araştırmalara ve açıklamalara göre virüsün laboratuvar ortamından çıkmış olabileceği tezi mümkün görünmüyor.

Yeni Araştırmalar Donmuş Gıdalar Üzerine Olacak

Salgının kökenini araştırmak için yaklaşık olarak 1 aydır Çin’de bulunan DSÖ yetkilileri ve uzamanlar yarasaların konak olabileceğini fakat virüsün yarasalar nedeniyle çıkmadığını açıkladılar. Geçen haftalarda hayvan pazarında da araştırma yapan yetkililer, virüsün bu pazardan yayılmış olabileceğine dair herhangi bir bilgi bulamadıklarını belirttiler.

DSÖ uzmanları çalışmalarına bir diğer ihtimal üzerinden devam edecekler. Bu teze göre donmuş gıdalardan virüsün dünyaya yayılmış olabileceği tezi için araştırmalar devam edecek.

Editör: Özlem Çelik

 

Recent Posts

İzmir Bornova’da Kalite ve Ekonomiyi Buluşturan İkinci El Eşya Mağazası

İzmir’in Bornova ilçesinde ikinci el eşya alım satımında köklü bir firma olan Doğan Spot Eşya…

12 saat ago

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 19 Mayıs Mesajı

Belediye Başkanı Rasim Arı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj…

13 saat ago

Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşilyurt bölgesinde yaşayan vatandaşlar, modern ve kapalı bir pazaryerine…

13 saat ago

Başkan Büyükakın: Kocaeli’nin en güzel manzaralı kütüphanesi gençlerimize armağan olsun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde geleceğin emanetçileri gençlere…

14 saat ago