Uzun ve Hacimli Kirpiklere Sahip Olmak

Uzun ve Hacimli Kirpiklere Sahip Olmak
Uzun ve Hacimli Kirpiklere Sahip Olmak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözlerimizi ise tamamlayan en önemli özelliğimiz kesinlikle kirpiklerimizdir. Uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak için birçok alternatif yöntem bulunmaktadır.

Kirpik, gözlerimize hatta yüzümüze bambaşka bir hava katar. İster maskaralı ister maskarasız en çok dikkat çeken gözler uzun ve hacimli kirpiklere sahip olan gözlerdir.

Uzun Ve Hacimli Kirpiklere Nasıl Sahip Oluruz?

Uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak bir kadının görünüşünü baştan aşağı değiştirir. Peki, uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak için seçeneklerimiz nelerdir?

  • Takma Kirpikler; Kadınların sıkça tercih ettiği takma kirpikler makyajımızın adeta son noktasıdır. Düğünlerde, nişanlarda, doğum günlerinde veya özel günlerde makyajımızı ve gözlerimizi daha belirginleştirmek için takma kirpikleri tercih edebiliriz.
  • Kirpik Lifting; Son zamanlarda oldukça revaçta olan kirpik lifting kendi doğal kirpiklerinize uygulanan bir işlemdir. Belirli bir süre boyunca kirpiklerimizi daha ucun ve hacimli gösterir. 3 ayda 1 uygulanabilir. Kendi kirpiklerimize zarar vermez.
Uzun ve Hacimli Kirpiklere Sahip Olmak
Uzun ve Hacimli Kirpikler
  • İpek Kirpik; Özellikle son yıllarda kullanımı fazlaca yaygınlaşan ipek kirpik, kirpiklerin uzun, gür ve hacimli gözükmesini sağlıyor. İpek kirpik saf ipekten yapılmaktadır. Seyrek ve üst üste rimel kullanmaktan zarar görmüş kirpikler için ipek kirpik uygulaması kurtarıcı olarak gözüküyor. İpek kirpik kullanırken rimel kullanmaya gerek duyulmuyor ancak ipek kirpik bakım gerektiriyor. Kirpikleri taramalı, duştan sonra ya da herhangi bir zamanda yüz silinirken kirpiklere dikkat edilmeli. Aksi halde, ipek kirpik kendi kirpiğinizde beraber kopabilir. Kullanan kadınların vazgeçemediği ipek kirpiğe belirlenen bir süre zarfı içinde bakım yapılmalıdır.
  • Kirpik Uzatmak İçin Doğal Serumlar; Kirpiklerine işlem yaptırmak istemeyen ya da doğal yollara kirpiklerini uzatmak isteyen kadınların tercihi doğal serumlar oluyor. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilecek olan birçok farklı serum çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanı ise Hint yağıdır.

Yeni kıl çıkmasına yardım eden Hint yağı, kirpiklerin güçlenip uzamasında da oldukça etkilidir. Hint yağı, Hindistan cevizi yağı ile bir kaba koyularak dolaba kaldırılır. Temizlenmiş bir maskara fırçası ile haftada en az 4 gün uygulanır. Böylece kirpiklerdeki değişim belirli bir süre sonra gözle görülür hale gelir.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir