Tüp bebek tedavisinde devrim gelişme

Tüp bebek tedavisinde devrim gelişme
Tüp bebek tedavisinde devrim gelişme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin ilerlemesi sayesinde tüp bebek tedavisi daha da başarılı hale geldi. Tüp bebek tedavisinde devrim gelişme.

Genetik test sayesinde ise sağlıklı embriyolar seçilerek de başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. 5. güne kadar izlenerek, 5. günün sonunda genetik kusuru bulunmayan embriyolar transfer ediliyor.

31 Ocak 2021 tarihinde Haber Türk kanalının Sağlık Masası programına konuk olan Prof. Dr. Bülent Baysal tüp bebek tedavisi için faydalı bilgiler aktardı. 100 kişiden 85 tanesinin bir yıl içerisinde gebelik sağlayabildiğini ifade etti.

Bunun için öncelikle ana tetkiklerin yapılması gerektiğini belirten Baysal, sözlerine şu şekilde devam etti; “Kadının yumurtlaması, adet düzeni, yumurtalık kanalının düzgün olup olmadığı, erkekte yeteri kadar sperm sayısı olup olmadığına bakılarak, sonucunda sorun ile karşılaşılırsa işlemlere başlıyoruz.

Çocuk sahibi olmaları için adım adım tedavi ile yardımcı oluyoruz. En sık görülen sorun, kadının yumurtlama düzeninin iyi olmaması, adet düzensizliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda ilk aşama olarak ilaçlarla yumurtalıklar uyarılıp gebe kalması sağlanabiliyor.

Tüp bebek tedavisinde devrim gelişme

Erkeğin spermi yeterli sayıda değilse, aşılama yöntemiyle işlem yapılıyor. Bu aşamalarda başarısız olunursa tüp bebek tedavisine geçiyoruz.

Süreç çok sancılı değil. Tedaviden sonra ertesi gün yaşantılarına devam edebiliyorlar. 9 ay yatmaları gerekmiyor. Sadece ilk 2,5 ay dışardan hormon desteği verilmesi gerekiyor. Ancak çoğul gebelikte risk arttığı için yakın takip edilmelidir.”

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir