The Walt Disney Company AÇEV Hatay'ın Defne ilçesinde depremden etkilenen çocuklarla çok özel bir etkinliğe imza attı

featured
the-walt-disney-company-acev-hatayin-defne-ilcesinde-depremden-etkilenen-cocuklarla-cok-ozel-bir-etkinlige-imza-atti.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Disney Türkiye gönüllerinin de yer aldığı AÇEV’in Hatay Defne Çocuk ve Aile Merkezi’nde düzenlenen festival, Sinemasal Kültür Sanat Derneği ve Yuvam Dünya Derneği’nin katkılarıyla film gösterimi, atölye çalışmaları ve daha birçok özel etkinlik gerçekleştirildi.

Disney Türkiye, topluma neşe, mutluluk ve huzur getirerek; özellikle çocuklara umut olma amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. AÇEV ile yapılan iş birliği ile Disney Türkiye, Hatay’ın Defne ilçesinde depremden etkilenen çocuklarla bağ kurmak, eğlenceli etkinlik ve aktivitelerle çocuklara güzel bir gün yaşatmak ve mutlu anlar yaratarak çocukların depremin yol açtığı zorlukları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla özel bir festival düzenledi.

21 Nisan Pazar günü, Disney Türkiye gönüllüleri, AÇEV temsilcileri ve birçok özel konuğun, Hatay’da depremden etkilenen çocuklarla buluştuğu festival kapsamında film gösterimleri, atölye çalışmaları, perküsyon, müzik ve dans aktiviteleri gibi etkinliklere imza atıldı. Festival, AÇEV’in Hatay Defne Çocuk ve Aile Merkezi’nde gerçekleşti.

Cenk Soner: “Bu etkinliği Hatay’da gerçekleştirmenin ayrı bir anlamı var”

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Disney olarak hikayelerimizle ilham verdiğimiz çocuklara her zaman sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşmamız gerektiğinin farkındayız. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinin ardından bölgeye desteğimizi de sürdürüyoruz. Bu anlamda bu etkinliği Hatay, Defne’de gerçekleştirmenin bizler için elbette ki ayrı bir anlamı var. Buradaki çocuklara güzel bir gün yaşatmak için büyük çaba sarf ettik. Tüm iş ortaklarımıza ve Disney Gönüllüleri’ne yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Senem Başyurt: “Bölgede umudu tazelemek için çalışmaya devam ediyoruz”

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Tam 30 yıldır, her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlayabilmesi için çalışan bir kurum olarak, olumsuz etkileriyle en fazla çocukları etkileyen tüm afetlerde de çocukların desteklenmelerini çok önemsiyoruz. Bu nedenle deprem bölgesinde, çocukların çok yönlü gelişimlerini ve öğrenme kapasitelerini desteklemek; çocukların kendilerini güvende hissederek oyunlar oynayabildiği ve eğlenebildiği mekanlar oluşturmak önceliğimiz oldu. Değerli paydaşlarımızın da desteğiyle hem merkezlerimizle hem de çeşitli etkinliklerle bölgede olmaya ve umudu tazelemek için çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen bu etkinlikle, çocukların mutluluğuna tanık olduk. Bu anlamlı günün yaşanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hataylı çocuklar Sinemasal ile Toy Story 4 filmini izledi 

Disney Türkiye’nin sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıran Sinemasal Kültür Sanat Derneği ile yaptığı iş birliği ile kampüse bir dev ekran ve film izleme alanı kuruldu. Açık hava sinemasında çocuklar, Disney’in büyülü hikaye anlatımıyla yıldızların altında film izleme keyfi yaşadılar.

Yuvam Dünya Derneği’nden çocuklara eğlenceli bir atölye

Festival kapsamında Yuvam Dünya Derneği de Disney içerikleriyle eğitici bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Dünyaya ve kaynaklarına saygılı nesiller yetiştirmeye yönelik çalışmalar yapan Yuvam Dünya Derneği’nin etkinliği, National Geographic’in böceklerin birbirinden ilginç yaşamlarını anlatan Disney+ orijinal belgesel serisi Gerçek Bir Böceğin Yaşamı ve artık bir klasik haline gelen animasyon serisi Buz Devri’nin kısa versiyonlarının (Scrat Hikayeleri) gösterimi ile başladı. Daha sonra çocuklar, Yuvam Dünya Derneği uzmanlarıyla bir araya gelerek hem eğlenceli hem de eğitici bilgiler aldılar.

Çocuklar gökyüzünü keşfetti

Festivalin bir diğer konuğu da astronom Erdem Aytekin’di. Aytekin rehberliğinde çocuklar National Geographic teleskoplarıyla gece ve gündüz gökyüzünün nasıl gözlemleneceği konusunda bilgi ve tecrübe edindi.

Yaren Özaydın’dan keyifli bir performans

Festivalin özel konuklarından biri de genç şarkıcı Yaren Özaydın’dı. Daha önce, Disney’in sevilen animasyon müzikali Dilek’te de bir şarkı seslendiren Özaydın, gün boyunca katılımcılara canlı performansı ile keyifli anlar yaşattı.

Disney Gönülleri de Hatay’daydı

Disney Türkiye’nin sosyal projelerinde yer alan Disney Gönüllüleri de kalabalık bir grupla Hatay yolunu tuttu. Defne’de tüm gün boyunca çocukların keyifli zaman geçirmesi için çalışan Disney Gönüllüleri, yüz boyama, fotoğraf çekimi gibi birçok etkinlikte çocuklarla bir araya geldiler. Çocuklar en sevdikleri Disney karakterlerini çizip farklı malzemelerden birçok ürün üretirken de film izlerken de onların yanlarında oldular.

Disney Türkiye ve AÇEV’in sosyal sorumluluk bilinciyle topluma neşe ve umut taşıma çabasının bir yansıması olan etkinlik, gün boyunca Hataylı çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir