Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den Mevlid Kandili Mesajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Bilgin mesajında; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili'ne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişiyle cahiliye dönemi sona ermiş. Kin, nefret ve intikam toplumu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüşmüştür. Rabbimizin, “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” mesajıyla takdim ettiği Peygamberimiz, tüm insanlığa merhameti, vicdanı, insafı, affı, sabrı ve hoşgörüyü öğretmiştir. Bu yüzdendir ki, Allah Resulü (S.A.V), bütün Müslümanların her zaman ve her asırda örnek alacağı yegâne rehberdir.

 

Rabbimiz, kendi sevgisine mazhar olmanın, Habibini sevmeye ve onun yolundan gitmeye bağlı olduğunu bildirir. Zira, Peygamber sevgisi bir beşere duyulabilecek en ulvi sevgidir. Peygamberin yolu güzellikler yoludur. Peygamberin yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. Bu yol, her iki âlemde huzur ve mutluluğa götüren kutlu bir yoldur.

 

Tüm insanlığın, Peygamberimizin yüce örnekliğinden nasibini almasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum. Rabbimiz, gönlümüzde var olan peygamber sevgisini hiçbir zaman eksik etmesin. Bizi onun eşsiz örnekliğinden mahrum bırakmasın.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilimizi yürekten kutluyor; bu gecenin, Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerini anlamayı ve yaşatmayı düstur edinmemize; ülkemize ve tüm dünyaya esenlikler getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir