Schneider Electric Küresel Araştırma Bulgularına Göre, 10 Tüketiciden 9’u İklim Değişikliği ile Artan Enerji Faturaları Arasında Doğrudan Bağlantı Kuruyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Schneider Electric, küresel düzeyde gerçekleştirdiği araştırmalarla tüketicilerin enerji kullanım alışkanlıklarına ışık tutuyor.
     
  • Bu kapsamda gerçekleştirilen son araştırma sonuçlarına göre; yaklaşık 10 tüketiciden 9'u, küresel sıcaklıkların 1,5°C'nin üzerine çıkması durumunda iklim değişikliğinin enerji faturalarında artışa yol açacağına inanıyor. 
     
  • Araştırmaya katılanların yarısından fazlası, yeni evlerin veya dairelerin akıllı ev cihazlarıyla donatılması gerektiğine inanıyor ve iklim değişikliğinin sorumluluğunu işletmeler veya yerel yönetimler yerine bireylere yüklüyor. 

 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, yeni tüketici araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Şirketten açıklanan verilere göre; dünya genelindeki her 10 tüketiciden yaklaşık 9'u (86) iklim değişikliğinin artan enerji faturalarına yol açacağına inandığını ve bireylerin iklim değişikliği üzerinde daha büyük bir rol oynaması gerektiğini belirtiyor. 

 

Tüketici araştırması verilerine göre; 10 tüketiciden 7'si (72) karbon ayak izini azaltmayı kişisel bir öncelik olarak görürken, yarısından fazlası (55) evlerinin net sıfır olmasına önem veriyor, ancak üçte birinden azı (31) bunun gerçekleşeceğine gerçekten inanıyor. Araştırma katılımcılarının 55’i ise iklim değişikliğiyle mücadelenin bireylerin sorumluluğunda olduğuna inandıklarını vurguluyor. 

 

Rapor bulgularını değerlendiren Eindhoven Teknoloji Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İnovasyon Bilimleri Doçenti Jaap Ham; “Artan enerji fiyatları ve her zamankinden daha yüksek yaşam maliyeti ile birlikte artan sayıda cihaz ve yoldaki Elektrikli Araçlar (EV'ler) neticesinde, evde enerji yönetimi artık küresel olarak tüketiciler, inşaatçılar, işletmeler ve hükümetler açısından dikkate alınması gereken en büyük alanlardan bir tanesi. Bu rakamlar birçok kişinin değişiklik yapmak istediğini, ancak yapabilecekleri fark konusunda karamsar olduğunu gösterse de modern ev enerji yönetimi (HEM) teknolojilerinin yardımıyla konutları daha sürdürülebilir hale getirmek ve geleceğe yön vermek gerçekten bizim elimizde. Şu anda değişimin önündeki en büyük engel zihniyetimiz. Harekete geçme sorumluluğundan kaçmamıza neden olan psikolojik engeller yarattık. Bu bulgular, görünmez düşmanla (enerji yönetimi ve tüketimi) savaşmak için akıllı dijital çözümleri benimseyerek, evlerimizin enerji diyetlerinde fosil yakıtlar yerine akıllı, temiz elektrik kullanarak ve daha sağlıklı bir gezegen için küresel mücadelede yer almak üzere alışkanlıklarımızı değiştirerek nasıl anlamlı bir katkı sağlayabileceğimizi gözler önüne seriyor. Böylece yaşam standartlarımızdan taviz vermeden çevreye değer katmamız mümkün” dedi. 

 

Tüketiciler, evde enerji verimliliğini artırmak için Akıllı Ev cihazlarına yöneliyor

Araştırma aynı zamanda tüketicilerin sürdürülebilir yaşam tarzlarına sahip olmak istediklerini ve evde enerji verimliliğini ana öncelikleri olarak gördüklerini ortaya koyuyor. Katılımcıların 40'ı akıllı ev teknolojisinin evlerini daha sürdürülebilir hale getirmeye yardımcı olacağına inanıyor. Yarısından fazlası (54), yeni evlerinin veya dairelerinin akıllı ev cihazlarıyla donatılmasını bekliyor; bu, daha önce yürütülen araştırmaya (2020) göre 13'lük bir artış anlamına geliyor.  Gelecek 12 ay içinde enerji verimliliği için ortalama 1.691 / 1.995 Euro harcamaya istekli bireyler ve ailelerle karşılaştırıldığında, akıllı teknolojinin faydalarını zaten görmüş ve yaşam tarzlarına dahil etmiş olan mevcut cihaz sahipleri en az iki kat fazla harcamaya istekli (2.215 £’e karşı 915 £ / 2.613 Euro’ya karşı 1.079 Euro). Akıllı aydınlatma ve akıllı termostatlar ise artık en çok satın alınan ilk üç akıllı cihaz arasında gösteriliyor. 

 

Halihazırda artan yaşam maliyetiyle birleştiğinde, enerji tüketimini ve maliyetlerini yönetmek, tüketicilerin harekete geçmesine ve akıllı sürdürülebilir çözümlere yatırım yapmasına neden olan temel itici güç olarak öne çıkıyor. 

 

Schneider Electric, Akıllı ve Sürdürülebilir Ev İnovasyonunda Lider 

Tüketicilerin evlerinde enerji verimliliğini ve sürdürülebilirliği iyileştirme arayışlarına olanak tanımak için sürdürülebilir inovasyon ihtiyacına cevap veren Schneider Electric, bugünün ve yarının enerji zorluklarını çözmeye yardımcı olmada bir adım öne çıkıyor. Şirket, karbon ayak izini azaltmak için yenilikçi çözümler ve malzemeler sunarak, başkalarıyla birlikte çalışarak ve teknolojilerinin ve servislerinin gücünü tam olarak yansıtarak, evde enerji kullanımının daha akıllı ve verimli hale getirilmesine ve evlerin gezegen üzerindeki etkisinin azaltılmasına yardımcı oluyor. 

 

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Schneider Electric Küresel Ev ve Dağıtım Başkan Yardımcısı YiFu Qi, “Mevcut enerji krizindeki tüketicilerin, sürdürülebilirlik ve enerji faturaları açısından, evde enerjinin nasıl üretildiği, depolandığı ve dağıtıldığı üzerinde kontrol sahibi olduklarını hissetmeleri gerekiyor. Konut piyasası bir kritik eşikte ve iyi haber şu ki, Wiser gibi tüketicilerin daha sürdürülebilir yaşam tarzlarına öncülük etmesine yardımcı olan ve net sıfır hedeflerimize ulaşmada onları anlamlı bir rol oynamaları için güçlendiren teknolojik çözümler zaten mevcut. Araştırmamız, tüketiciler arasında ev enerji yönetimini nasıl iyileştirebilecekleri ve akıllı ev teknolojisinin daha verimli olmalarına yardımcı olabileceği konusunda daha fazla farkındalık olduğunu gösteriyor. Bir sonraki adım, bu bilgiyi çok geç olmadan uygulamaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir