Samsung Galaxy kullanıcıları, Try Galaxy uygulamasıyla Galaxy AI özelliklerini keşfediyor

featured
samsung-galaxy-kullanicilari-try-galaxy-uygulamasiyla-galaxy-ai-ozelliklerini-kesfediyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil yapay zeka çağının öncüsü Samsung, Try Galaxy uygulamasında önemli güncellemeler yaparak, kullanıcıların Galaxy AI’ın en yeni özelliklerini deneyimlemelerini sağlıyor. Güncelleme ile kullanıcılar, telefonlarını değiştirmeden Galaxy AI’daki Live Translation, Chat Asistanı, Not Asistanı, Foto Asistanı ve Google ile Circle to Search gibi özellikleri deneyimleyebilecek. 

Samsung Electronics, Try Galaxy uygulamasında önemli güncellemeler yaptı. Böylece hala kararsız hisseden kullanıcılar, yeni Galaxy AI’daki Live Translation, Chat Asistanı, Not Asistanı, Fotoğraf Asistanı ve Google ile Circle to Search özelliklerini telefonlarını değiştirmeden deneyimleyebilecek. Daha önce iOS kullanıcılarına özel geliştirilen Try Galaxy uygulaması, ilk kez Galaxy modelleri de dahil olmak üzere tüm Android cihazlara sunuldu. Böylece daha fazla kullanıcı, Galaxy S24 Serisi’nin ve One UI 6.1’in en yeni özelliklerini keşfedebilecek.

Hangi yenilikler sunuluyor? Widget ve bilgilendiricilerle Galaxy AI’ı keşfedin

Güncellenen Try Galaxy uygulaması, gerçek bir Galaxy S24 ana ekranını taklit ediyor. Uygulamaya girildiğinde, bilgilendirmeler ve etkileşimli içerikler en yeni ara yüzün kullanılmasını sağlıyor. Ana ekranın ikinci sayfasındaki yeni widget, Galaxy S24 Serisi’nin yapay zeka destekli temel özelliklerini ve gelişmiş kamera araçlarını tanıtıyor. Ögelere dokunarak özellikleri ve bunların günlük hayatta nasıl kullanıldığını açıklayan kısa tanıtım videoları izlenebiliyor. Tamamlanan öğelerin yanında beliren onay işaretleri, kullanıcının ilerlemesini gösteriyor.

Widget ile genel olarak şu yapay zeka özellikleri tanıtılıyor:

 

  • Live Translation: Cihazda yerleşik olarak sunulan uygulamayla, aramalarda gerçek zamanlı ve iki yönlü çeviri yaparak dil bariyeri olmadan iletişim kurulabiliyor. Telefon görüşmelerinde 13 dilde desteklenen sesli ve metin çevirileriyle, yabancı bir ülkede araç paylaşımı sürücüsüyle zahmetsizce iletişime geçilebiliyor veya restoranlara rezervasyon yaptırılabiliyor.

 

  • Not Asistanı: Kullanıcılar yapay zeka destekli Not Asistanı ile notlarını düzenleyebiliyor ve anında özet çıkarabiliyor. Uzun paragraflar, kolay bir inceleme için başlıklar ve madde işaretleri kullanılarak bölümlendirerek düzenli hale getiriyor. Bu özellik, otomatik biçimlendirme, yazım denetimi ve çeviriler yapılabilmesine imkan tanıyor.

 

  • Chat Asistanı: Kullanıcılar herhangi bir metin mesajının tonunu, profesyonelden günlük dile kadar birçok formatta hassas bir şekilde ayarlayabiliyor. Böylece hem resmi yazışmalar hem de günlük sohbetin iletişim kalitesi mükemmel hale geliyor. Samsung Klavye’de yerleşik olarak sunulan yapay zeka desteği, kültür ve dil bariyerlerini aşarak kullanıcılarının daha etkili iletişim kurabilmesi için mesajları gerçek zamanlı olarak 13 dile2 çevirebiliyor.

 

  • Fotoğraf Asistanı: Yaratıcı Düzenleme  sayesinde, yapay zeka destekli cihazlar harika bir çekimi daha da mükemmelleştirmek için fotoğraflardaki nesneleri kolayca yeniden boyutlandırabiliyor, konumlandırabiliyor veya yeni bir düzende hizalayabiliyor. Düzenleme Önerisi  ile tüm fotoğraflar her zamankinden daha hızlı ve kolay bir şekilde daha iyi hale getirebiliyor, istenmeyen gölgeleri ve ışık yansımalarını da  otomatik ortadan kaldırıyor.
  •  
  • Google ile Circle to Search: Kullanıcılar, etrafında parmak uçlarıyla bir daire çizerek ekranda görüntülenen herhangi bir şeyi uygulama değiştirmeden arayabiliyor. Sosyal medya paylaşımlarında görülen herhangi bir şeyi aramak da bu sayede mümkün hale geliyor. Ana ekran düğmesine uzun basıp görüntünün etrafına bir daire çizerek arama yaparak istenilen ürün hakkında anında yararlı sonuçlar alınabiliyor. Yapay zeka destekli genel sonuçlar, kullanıcının konumuna bağlı olarak sağlanıyor.

Sunulan widget, yapay zeka özelliklerinin yanı sıra, Galaxy S24 Serisi’nin gelişmiş kamera araçlarını da tanıtıyor. İzleyen kullanıcının görüş açısıyla çekilen sürükleyici eğitim videoları sayesinde, Nightography Zoom özelliğini kullanarak geceleri uzak mesafeden net ve aydınlık fotoğraflar çekmek, Super Steady özelliğiyle yüksek hızda hareketli nesnelerin sabit videolarını kaydetmek ve Portre modunda etkileyici portreler ve selfie’ler çekmek öğrenilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir