1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlıklı Oruç İçin Ne Yapılmalı?

Sağlıklı Oruç İçin Ne Yapılmalı?

Sağlıklı Oruç İçin Ne Yapılmalı?
Sağlıklı Oruç İçin Ne Yapılmalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde olmamız nedeniyle, ekmek, hamur işi yapımına daha çok ağırlık verildiğini söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, fazla karbonhidrat alımı olduğunu bu nedenle bağışıklık sisteminin zayıfladığını iletti.

Ramazan Ayı boyunca sadece sahur ve iftar saatlerinde beslenmekteyiz. Bu nedenle vücut sağlığımızı koruyarak kaliteli gıda alımı fazlasıyla önem taşıyor.

Sağlıklı oruç için ne yapılmalı?

Dr. Ümit Aktaş, öncelikle sahursuz oruç tutulmaması, iftardan sahura kadar mümkünse uyumayıp, yeteri kadar su içilmesi gerektiğini belirtti. İftarın ikiye bölünerek yapılmasının önemini şu şekilde aktardı, “hurma ya da zeytini yemenizin ardından bir kâse çorba içerek yemeğe 20 dakika ara verin. Birdenbire ana yemeğe geçemiz durumunda kan şekeriniz aniden yükselir. Ardından hızlıca düşer. Kan şekeri dengesizliği yaşanır. Bu durum ise sağlığınızın bozulmasına neden olur.

Bu dönemde, paça, kemik suyu içilmesi, turşu, şalgam, haftada iki gün ciğer tüketilmesi bağışıklık sistemimiz için çok değerli. Koronavirüs gibi ağır bir enfeksiyona yakalanmışsanız, uzun süre aç kalmamanız gerekir. Uzun süreli açlıklar bağışıklık sistemini zayıflatır. Koronavirüse yakalanan hastaların saat başı C Vitamini takviyesi alması gerekir”.

Aktaş, Kalp-damar, Diyabet ya da herhangi bir rahatsızlığı olanların, saatine uygun ilaç kullanması gerekenlerin mutlaka doktorlarından onay alarak oruç tutması gerektiğini önemle vurguladı.

Editör: Ceren Büyükyarın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir