1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanlığı Atamalarında Yeni Gelişme

Sağlık Bakanlığı Atamalarında Yeni Gelişme

Sağlık Bakanlığı Atamalarında Yeni Gelişme
Sağlık Bakanlığı Atamalarında Yeni Gelişme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı tarafından “2021 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı” resmi gazetede yayınlandı. Atama takvimi listesinde hem ilk atama hem de yeniden atama için başvuru tarihleri belirtildi. Ayrıca kura tarihi de yer aldı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen kişiler, atamalar için başvurularını yapabilecekler. Sonrasında adayların yapmış olduğu başvurular incelenecek. Reddedilen başvuruların açıklanmasının ardından da yapılacak kura için geri sayım başlayacak.

Sağlık Bakanlığı Atama Başvuruları Ne Zaman?

 

Sağlık Bakanlığı ve bakanlığa bağlı olan kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik doktor, eczacı ve diş doktoru ataması yapılacak.

İlan üzerinde yer alan “2021 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi” doğrultusunda, başvurular PBS üzerinden alınacak. Başvurular 8 Mart 2021 Pazartesi tarihinde başlayacak. 15 Mart 2021 tarihi saat 18.00’da sona erecek.

Başvurular için yapılan değerlendirme sonuçları 29 Mart 2021 tarihinde yine PBS üzerinden açıklanacak. Bu süre zarfında reddedilen başvurular için de itiraz imkanı olacak. Başvuru itirazları ise 29 Mart ile 30 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Atama Kura Tarihi

Atama kurası 5 Nisan 2021 Pazartesi günü yapılacak. Kuranın saatinin ve yerinin ise ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. https://yhgm.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden kura saati ve yerini takip edebilirsiniz. Atama esas evrakları ise 5 Mayıs Çarşamba tarihine kadar alınacak.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir