Sabancı Üniversitesi’nden Nanoteknoloji Start-Up’larına Destek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi SUNUM, hayata geçireceği Spin-SUNUM programıyla, seçilecek start-up'ları 1 yıl boyunca himayesine girmeye kadar pek çok destek verecek. Start-up'ların başvurabileceği programla seçilecek, SUNUM gezilerinde bulabileceksiniz. 

 Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi SUNUM, hayata geçireceği “Spin-SUNUM” projesiyle, nano-ölçekli teknolojilere dayalı yöntem ve süreç kullanan, ürün ve hizmet geliştiren start-up'ları destekleyecek. Nano teknolojilere sahip başlangıçlara yönelik olarak kurguladığı programla SUNUM, 30 Ağustos 2021 tarihine kadar büyümek isteyen startup'lardan başvuru için toplanacak. 

 Seçilecek Startup'lar kendi ArGe altyapılarını oluşturmak için kaynak harcamadan, kullanılabilirle pazara daha hızlı ulaşabilecek ve zaman içinde kavuşabilir.

Erken aşamalardaki “Derin tech” teknolojin standartlarını, standartlarla desteklenecek program oluşturulacak kurul, ilk etapta bir ön eleme yapacak ve devam edecek, seçeceği maksimum 20 start-up'ın “Pitching” sunumlarını değerlendirmeye alacak. 15 Ekim 2021 tarihinde açıklanacak finalistler arasından seçilecek 5 start-up ise himayesine 1 yıl boyunca altyapıdan sisteme erişime kadar kapsamlı desteklenecek. 

YATIRIMCILARLA TANIŞMA İMKANI

Himaye alınacak start-up'lar, derin teknolojilere yatırım yapan ile elverişli olabilecekken, 1 yıl boyunca geliştirebilmek ve daha gelişmiş prototipler üreterek üreterek için, SUNUM imkanlarından ( uzman, ücretsiz, teknik. vb. vb.) yararlanabilecek. Bunun yanı sıra SUNUM İş ve Proje geliştirme projelerini hazırlamak için SUNUM araştırmacılarına erişebilecek ve iş birliği ile proje fırsatlarından faydalanabilecekler. SUNUM İş Geliştirme üretimi ile de ürün geliştirme, SUNUM İş Ekosistemine erişim, büyük firmalar ve KOBİ'ler ile bizimle ve işbirliği imkanlarına sahip uygulamalar. 

BAŞARILI BULUNANLARA 2 YIL DAHA DESTEK 

TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu fonlarından yararlanacakları için mentörlükten alınacak olan programda, start-up'ların görünürlüğünün uluslararasıyla ilgili ve yeni ekip üyeleri bulabilme yakalamaları da mümkün olacak. 1 yıl içinde başarılı olan start-up'lar, 2 yıl daha fazla hizmetlerden yararlanmaya yönelik hizmetlere daha uzun soluklu kazançlar katacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir