Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizi nitelikli bilim insanı olarak yetiştireceğiz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesinde öğrenci odaklılık misyonu kapsamında yapılandırılan Öğrenci Dekanlığı, Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) ve Proje Etkinlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Yükseköğretim Sistemine öğrenci odaklı örnek uygulamalarla öncü olan Ege Üniversitesi hem araştırma ekosistemimize katkı sağlayacak hem de öğrenci odaklı uygulamalarımızı daha somut hale getirecek üç birimimizin öğrencilerimize, üniversitemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Ege Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde yürütülen öğrenci odaklı yönetim anlayışı kapsamında hayata geçirilen uygulamalara yenileri eklenmeye devam ediyor. Söz konusu uygulamalar dâhilinde kurulan Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM), Proje Etkinlik Merkezi ve Öğrenci Dekanlığının açılışı törenle yapıldı.  Törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Prof. Dr. Cemil Gürgün, Senato Üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Yönetime geldikleri andan itibaren öğrenci odaklı bir anlayış benimsediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üst yönetim olarak öğrencilerin beslenme, barınma gibi temel gereksinimlerini rahatça karşılayacağı huzurlu, güvenli ve modern bir kampüste eğitim hayatını sürdürmeleri için var gücümüzle çalıştık. Hayata geçirdiğimiz 80’den fazla öğrenci odaklı uygulamalarımız sonucunda öğrenci memnuniyetinde A Plus üniversite olduk. Ar-Ge’ye ilgi duyan öğrencilerimizin, araştırma odaklı bir öğrenci merkezine ihtiyaç duyduğunu gözlemledik. Ayrıca bu merkezimizde öğrencilerimizin, hocalarının danışmanlığında ulusal ve uluslararası Ar-Ge festivallerine hazırlık yapmalarını amaçladık. Tüm bu faaliyetleri, Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimizde koordine edeceğiz. Merkezimiz, öğrencilerimizin nitelikli bilim insanı olarak yetiştirilmesine önemli ölçüde olanak sağlayacak” dedi.

 

“Güzel ve verimli bir eğitim ekosistemimiz var”

 

Üniversite bünyesinde verimli bir eğitim ekosistemi oluşturduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizle daha yakın temasta bulunabilmek adına Öğrenci Dekanlığımızı ve Öğrenci Senatomuzu kurduk. Rektör-Öğrenci buluşmalarını gerçekleştirdik. Güzel bir eğitim ekosistemimiz var. Hizmete sunduğumuz bu merkezlerde her birimden hocalarımız öğrencilerle buluşup ortak proje geliştirebilecekler. Bahar döneminde de Ege Üniversitesi ev sahipliğinde bir Öğrenci Projesi Festivali düzenlemeyi amaçlıyoruz. Merkezimizin ve Dekanlığımızın üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Budak’ın konuşmasının ardından merkezlerin ve dekanlığın açılışı için üst yönetim tarafından kurdele kesildi.  Akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte açılışı yapılan birimleri gezen Rektör Budak, katılımcıları kurulan birimlerin yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

 

Etkinlik sonunda öğrenciler, gerçekleştirilen müzik dinletisi ile eğlendiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir