1. Haberler
  2. Spor
  3. Rafael Nadal, Wimbledon ve Olimpiyatlara katılmayacak 

Rafael Nadal, Wimbledon ve Olimpiyatlara katılmayacak 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rafael Nadal, Twitter’dan yapmış olduğu açıklamada, “Bu seneki Wimbledon ve Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmama kararı aldım. Zor bir karardı bedenimi dinleyip takımımla konuştuktan sonra doğru kararın bu olduğunu anladım. Amacım en üst düzeyde savaşmayı sürdürerek kariyerimi uzatmak ve beni mutlu eden şeyi yapmaya devam etmek.” diye konuştu 

Orta ve uzun süreli hedeflere odaklandığını kaydeden 35 yaşındaki tenisçi, “Roland Garros ve Wimbledon arasında yalnızca iki hafta var. Zorlu toprak kort sürecinden sonra bu kısa bir süre içinde bedenimi bir kez daha hazır hale getirmek kolay değil. Üst düzey turnuvalarda mücadele etmeye devam etmek için kariyerimin bu döneminde bedenimi zorlayacak yoğunluklardan kaçınmam gerek.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu elde eden Rafael Nadal, bunların 13’ünü Fransa Açık, 4’ünü Amerika Açık, 2’sini Wimbledon ve birini Avustralya Açık’ta yaşamıştı. Deneyimli sporcu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda teklerde, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ise çiftlerde altın madalya kazanmıştı. Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, 28 Haziran-11 Temmuz’da gerçekleşecek. Tokyo Olimpiyat Oyunları ise 23 Temmuz-8 Ağustos’ta düzenlenecek. 

Editör: Sinem Uludağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir