1. Haberler
  2. Gündem
  3. Prof. Dr. Ercan Aksoy Açıkladı: “Doğu Anadolu Fay Hattı Aktif”

Prof. Dr. Ercan Aksoy Açıkladı: “Doğu Anadolu Fay Hattı Aktif”

Prof. Dr. Ercan Aksoy Açıkladı: “Doğu Anadolu Fay Hattı Aktif”
Prof. Dr. Ercan Aksoy Açıkladı: “Doğu Anadolu Fay Hattı Aktif”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Anadolu Fay Hattı Aktif Durumda

Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Ercan Aksoy, Doğu Anadolu fay hattı Elazığ depreminden sonra bir süre suskunluk dönemi yaşadı ve tekrar aktif hale geldi diyerek uyarılarda bulundu.

Elazığ’da yaşanan 6,8’lik depremin ardından bu depremin oluşuğu bölgenin her iki tarafında olan bölümlerin riskli duruma geldiğini vurgulayan Aksoy, yapılaşma konusunda dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.

Suskunluk Döneminden Sonra Deprem Olmaması Riski Artırıyor

Tarihsel incelemelere bakıldığında Doğu Anadolu fay hattında birkaç yüzyıl aralıklar ile deprem meydana geldiğinin bilindiğini açıklayan Aksoy, bu fay hattı üzerinde son büyük depremin 1905 yılında Malatya’da olduğunu belirtti.

Daha sonra bu fay hattında orta büyüklükte depremler yaşandığına dikkat çeken Aksoy, 2020 Elazığ depreminin orta büyüklüğün üst sınırlarında olan bir deprem olduğunu vurguladı. Yine, 2020 Haziran ayında gerçekleşen Bingöl-Karlıova depremini de hatırlatan Prof. Dr. Ercan Aksoy, Yedisu bölümünde ve Elazığ depreminin olduğu yerin her iki yanında risk olduğunu belirtti.

Editör: Özlem Çelik

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir