1. Haberler
  2. Genel
  3. Polikarbon Nedir, Kullanım Alanları Neler?

Polikarbon Nedir, Kullanım Alanları Neler?

Polikarbon Nedir, Kullanım Alanları Neler?
Polikarbon Nedir, Kullanım Alanları Neler?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polikarbon sağladığı çözümler ile birlikte farklı alanlarda kullanım imkânı sunan dayanıklı ve uzun ömürlü kullanıma sahip olan malzemedir. Özellikle hafif ve dayanıklı yapısı sayesinde avantajlı olarak öne çıkan polikarbonun çok çeşitli alanlarda kullanımı olanaklıdır.

Polikarbon Nedir?

Polikarbon tanımı itibariyle gün ışığını verimli bir şekilde kullanmak isteyen mekânlarda kullanılan bir yapı malzemesidir. Reçinesinin özelliği sayesinde darbelere karşı da dayanıklı olup uzun ömürlü kullanım sunmaktadır. Cam ya da akrilik malzemelere göre çok daha hafif yapıdadır ve bu da hem yapının genel ağırlığını hem de montaj işlemlerini çok daha kolay hale getirmektedir. Soğuk bükülebilme özelliği açısından mimari kullanımda polikarbon tasarımı oldukça rahattır. Bunun yanında ultraviole filtrasyonu ve yüzeyde su tutma gibi özellikleriyle de kullanılan alanlara avantajlar sağlar.

Polikarbonun kullanım alanları da oldukça geniş olup laboratuvarlardan ev eşyalarına kadar geniş bir yelpazeye dağılır. İnşaat malzemesi olarak da yapıların inşasında tercih edilebilir. Polikarbonat ve polikarbon malzemelerden üretilmekte olan ürünler gözlük, güneş gözlüğü, CD’ler, far camları gibi ürünlerdir.

Bunun yanında tek ya da çift yüzey UV koruyucu madde ile kaplı olan polikarbon levhalar da tek cidarlı ya da iki ve daha fazla cidarlı gözenekli levhalar olarak farklı renk, kalınlık, özellik ve boylarda imal edilerek yapı sektörünün ihtiyaçlarının doğru şekilde giderilmesi için kaplama malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Isı yalıtımı sağlayan yapısı sayesinde de sera gibi alanlarda da işlevsel özelliklere sahiptir.

Polikarbon Özellikleri Neler?

Polikarbon özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Isı yalıtımı olarak son derece verimlidir.
  • Sıcak ve soğuk bükme yöntemi ile istenilen şekillerde üretilebilir.
  • Kırılmaya karşı camdan 200 kat, akrilik levhalardan ise 6 kat daha fazla dirençlidir.
  • Doğa ve iklim koşullarına karşı üstün dayanıklılık.
  • Yüksek ısılara (ateş) karşı dayanıklılık.
  • Yüzde 90’u bulan ışık geçirgenliği,
  • Depolama, işlenebilme ve montaj kolaylığı sunması,
  • Ses yalıtımı sunması,
  • Yüzeyde su tutması gibi özellikler ile kullanıcılar için önemli bir avantaj içerir.

Polikarbon aynı zamanda çatı ışıklıklarından yüzme havuzlarına, otoparklardan reklam panolarına kadar pek çok alanda tercih edilir.

Kaynak: www.polinyapi.com.tr

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir