1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Pfizer-Biontech Aşısında Kalp Kası İltihabı Riski Var 

Pfizer-Biontech Aşısında Kalp Kası İltihabı Riski Var 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Pfizer-Biontech aşısı olan genç erkeklerin küçük bir yüzdesinde kalp iltihabı tespit edildi. İsrail ilk bildiriyi Nisan ayında yayınladı. Değerlendirmede bakanlık bu vakaları aşıya bağladı. Öte yandan, dünya çapında farklı kurumlar aşılar ve miyokard iltihabı arasındaki ilişkiyi değerlendirmiştir.  

Bu konu Avrupa medyasında manşet olunca BioNTech bir açıklama yaptı. Bir BioNTech yetkilisi, “Yan etkiler sürekli olarak kapsamlı bir şekilde kontrol ediliyor. Genel popülasyonla karşılaştırıldığında, COVID-19 ile aşılandıktan sonra daha yüksek bir miyokardit vakası insidansı gözlemlemedik. Aşı ile ilgisi yok. ” Yukarıda, miyokarditin Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısının kullanımıyla ilişkili bir risk olduğuna dair bir kanıt yoktur ” açıklamasını yaptı. 

BioNTech, “aşıyla bağlantılı olmayan ama yakından ilgili olan bazı hastalıkların, genel popülasyonla benzer sıklıkta aşılanmış bireyler de ortaya çıkması beklenmelidir” şeklinde yaptığı açıklamasıyla da kafaları karıştırdı.

Editör: Yasemin Efe

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir