‘Pazar Klasiği’nde bu hafta: Klarnet ve Piyanonun Romantik Melodileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Klasik müziğin ruhu besleyen melodileri bu hafta sonu da GAİN’in sevilen programı ‘Pazar Klasiği’yle dijital dünyaya taşınıyor. Klasik müzik severler Cavallini ve Rachmaninoff’un romantik eserlerini, klarnet sanatçısı Selin Gürol ve piyanist Kandemir Basmacıoğlu’nun yorumuyla dinleyecek. Yeni bölümünün çekimleri Şişli Mongeri Binası’nda yapılan ‘Pazar Klasiği’ yine hem kulağa hem göze hitap edecek.

 

Klasik müziğin keyfini ve mutluluğunu evlerimize taşıyan ‘Pazar Klasiği’nin 5’inci bölümünde yine yetenekleriyle dünya çapında başarı kazanmış iki genç müzisyen sahnede olacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda klarnet sanatçısı olarak görev alan Selin Gürol ve akademisyen kimliğiyle çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuvarı’nda sürdüren piyanist Kandemir Basmacıoğlu, klasik müzik severlere muhteşem bir repertuar sunacak.

 

Bu bölümün repertuarında yer alan ilk eser Ernesto Cavallini’nin ‘Adagio e Tarantella’sı. İtalyan operası stilindeki bu parçada piyano orkestra, klarnet ise şancı gibi duyuluyor. Bölümün ikinci eseri ise Sergei Rachmaninoff’un Op. 34, 14 numaralı eseri ‘Vocalise’. Vocalise bugüne dek birçok enstrüman için düzenlendi. En etkileyicisinin ise ‘Pazar Klasiği’nde dinleyeceğiniz klarnet uyarlaması olduğu kabul ediliyor.

 

‘Pazar Klasiği’nin yeni bölümünün çekimleri Şişli’nin merkezinde, kentin tarihini yansıtan etkileyici bir sanat lokasyonu olan Mongeri Binası’nda gerçekleştirildi. GAİN, izleyicisine hem bu özel mekânın etkileyici havası hem de eserlerin romantik melodileriyle yine büyüleyici bir 15 dakika sunuyor.

 

Müzisyenler hakkında…

31 yaşındaki müzisyen Selin Gürol, klarnet eğitimine 11 yaşında başladı. Nice Devlet Konservatuvarı’ndaki lisans eğitimini mükemmeliyet derecesiyle tamamladı. Her yıl sadece bir kişinin kabul edildiği Zürih Operası seçmelerini kazanan Gürol, Zürih Sanat Üniversitesi’nde orkestra alanında yüksek lisans yaptı. Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda klarnet sanatçısı olarak görev alıyor.

 

34 yaşındaki piyanist Kandemir Basmacıoğlu, piyano eğitimine Kırgızistan’da başladı. Şubat 2020’de, Berlin Filarmoni Oda Müziği Salonu’nda Beethoven’ın 250’nci doğum yılı sebebiyle düzenlenen konserde yer alan beş piyanistten biri oldu. Basmacıoğlu çalışmalarını İTÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde akademisyen kimliğiyle sürdürüyor.

 

 

GAİN’de yenilik zamanı! Yepyeni özgün içerikler GAİN Premium’da. Kredi/banka kartı ile aylık 21.90 TL, uygulama içi ödeme ile aylık 23.99 TL’ye Premium üyeliğe geçilebilecek. GAİN’in içeriklerinin bir kısmı her zamanki gibi ücretsiz olmaya devam edecek.   

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir