Oyuncu Olympia Dukakis Yaşamını Yitirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1987 yılında vizyona girmiş olan “Moonstruck” yani “Ay Çarpması” filmiyle büyük bir şöhrete kavuşan ve pek çok ödül kazanan ünlü oyuncu Olympia Dukakis, dün gece hayatını kaybetti.

TV, tiyatro ve beyaz perdede çok sayıda projede bulunan ünlü oyuncu 56 yaşındayken “Moonstruck” filminde sergilediği performansıyla ünlenmişti. Aynı zamanda bu filmle Oscar ödülünü kazanmıştı. Dukakis, bu performansıyla “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülüne almıştı. Filmde Dukakis, Cher’in annesini canlandırmıştı. Ve bu performansı yüksek oranda beğeni toplamıştı.

Ödüllü Oyuncu Olympia Dukakis Emy Ödüllerine de Aday Gösterilmişti

89 yaşında olan Dukakis’in bir süredir hasta olduğu belirtildi. Oyuncunun kızı Christina Zorich’in annesinin son zamanlarında yanında olduğu da belirtildi.

John Travolta ve Kirstie Alley ile “Bak Şu Konuşana”, Shirlet MacLaine ve Julia Roberts ile birlikte “Çelik Manolyalar” yapımlarında rol alan Dukakis, Wood Allen’ın 1995 yılında vizyona girmiş olan filmi “Might Aphrodite”’te (Sevimli Afrodit) de rol almıştı. Oscar’ı kazanmasının yanı sıra Dukakis 1991, 1998 ve 1999 yıllarında yer almış olduğu pek çok TV projeleriyle Emmy ödülüne de aday gösterilmişti.

Editör: Özlem Çelik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir