Oscar 2021’in Kazanan Yapımları Belli Oldu

Oscar 2021’in Kazanan Yapımları Belli Oldu
Oscar 2021’in Kazanan Yapımları Belli Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oscar adayları arasında fazlasıyla dikkat çeken isimlerden biri de Nomadland filmiydi. 6 ayrı dalda aday olan Nomadland; En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri olmak üzere toplamda 3 tane Oscar kazandı.

Nomadland Filmi Konusu

Senaryosunu, yönetmenliğini ve yapımcılığını Chloé Zhao’nun üstlenmiş olduğu 2020 Amerikan drama filmi olan Nomadland’da; Frances McDormand, kocasının ölümünden sonra memleketi Nevada’dan ayrılarak “evsiz” kalıp, Amerika Birleşik Devletleri’ni dolaşan bir kadını konu alıyor.

Aynı zamanda yapımda yardımcı rolde David Strathairn’in yanı sıra gerçek hayatta da göçebe Linda May, Swankie ve Bob Wells’i kendilerinin kurgulanmış versiyonları gösteriliyor. Jessica Bruder tarafından yazılmış olan 2017 yılı kurgusal olmayan Nomadland, Surviving America in the Twenty-First Century adlı kitabından esinlenmiştir.

4 Aralık 2020’nde bir haftalık sınırlı yayını vardı. Sonrasında Searchlight Pictures tarafından 29 Ocak 2021 tarihi itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nde seçilen IMAX sinemalarında gösterime girdi. Aynı zamanda 19 Şubat 2021’de Hulu’da sinemalarda ve dijital şekilde gösterilmeye başlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir